Érdekességek

„Nézd meg alaposan a lenti fényképet! Ha odafigyelsz a részletekre, észreveheted az állványt és az abból felfelé haladó rudat az álló lány mögött. A pózna a lány derekát és nyakát bilincsekkel rögzítette. Karjait erős drótok tartották a látható pozícióban. Figyeld meg kezeinek szokatlan tartását – pupilláit a fotós az utómunkálatok során felfestette csukott szemhéjaira. Hogy mi történt? A lány meghalt és a szülei szerettek volna még egy közös fényképet emlékbe.”

Lentebbi fotón a világ leghíresebb dombja és az azt megörökítő fényképész látható. A Microsoft Windows XP alapértelmezett hátterét („Bliss”) az amerikai Charles O’Rear készítette 1996-ban Kaliforniában, Sonoma megyében. A középformátumú fényképezőgéppel lőtt fotót állítólag semmiféle utómunkával nem „turbózta” fel a fotós. (forrás).

 
 
 

„1971 és 1986 között összesen 20 műholdat lőttek fel, melyek egyenként 100 kilométernyi filmet vittek magukkal az űrbe, hogy a Föld körül keringve hatalmas felbontású panorámaképeket készítsenek az akkori Szovjetunióról, Kínáról és más, az USA és a „Nyugat” számára lehetséges veszélyforrásokról. Az exponált filmeket speciális tartályokban lőtték vissza a műholdak a Földre, ahol apró ejtőernyőkön szálltak alá a Csendes Óceán fölött, hogy majd C-130 típusú repülőgépek halásszák ki ezeket a vízből speciális kampók segítségével.”

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.