Vészesen keveset bírna a Canon EOS 1Dx akkuja?

A photographydailynews.com oldalon találtam egy érdekes szösszenetet a Canon új zászlóshajójának, az EOS 1Dx-nek, akkuteljesítményéről. Íme a nem szó szerinti fordítása a bejegyzésnek, amit tovább nem szeretnék kommentálni (majd élőben kiderül, mennyi is az annyi):
 
 
„Profi fotósként hatalmas energiaéhsége van az ember felszerelésének. Mindegy, hogy esküvőre, sporteseményre, autóversenyre, vagy külföldre mész fotóriporternek – az akku energiamennyisége mindig kritikus pont volt. Idén Japánban, az új elektronikai rendeletek miatt, a Canon és a Nikon egyaránt csökkenteni kényszerült az akkumulátorok teljesítményét. Így a Nikon D4 egy töltéssel körülbelül 2600 kép elkészítésére képes az előd D3s 4250-e helyett. Ez a szám azonban még mindig jobb, mint amit a Canon EOS 1Dx kínál:
 
  • 1250 kép 23°C mellett
  • 860 kép 0°C mellett
  • 290 kép 23°C mellett élőképpel
  • 250 kép 0°C mellett élőképpel
Hogyan lehetséges ez? Hogyan fognak majd így a fotósok a Téli Olimpián dolgozni, mikor nem ritkán lesz majd szükségük az 1Dx 10-14 kép/mp sorozatlövő képességére?[…]” (A japán adatlap itt található, ahonnan a fenti értékek származnak)
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.