Memóriakártya kompatibilitási gondok a Nikon D800-zal? Frissítve!

Egy fotós szakfórum topikjait böngészve akadtam a problémára, miszerint a Nikon D800 válogatós a memóriakártyákat illetően. Első reakcióm az volt, hogy bizonyára felhasználói hiba, de miután többen is jeleztek hasonló problémát saját CF (Compact Flash) kártyájukkal, már jobban felfigyeltem a jelenségre. A tünet a következő: az illető saját Nikon D3 fényképezőjével hibajelenség nélkül használta korábban a 600-szoros sebességű 16 GB-os Transcend és Duracell márkájú memóriakártyáit, majd azokat a D800-ba helyezve, az nem volt hajlandó ezeket formázni sem, egyből „Card Err” hibával válaszolt. Visszahelyezve a D3-ba, azokat hibátlanul le lehetett formázni és működnek is a régebbi géppel. A számítógépes formázás is ugyanezt a hibát hozta elő a D800-ban (ugyanott említik még a Kingston Ultimate CF-t, mint problémásat). Egy másik blogban a Patriot 16 GB LX Series 600x CF memóriakártya okoz ugyanilyen jelenséget. Eddig a Lexar és a SanDisk nem produkált hibát senkinél a D800-zal. Kerestem kompatibilitási listát, de egyelőre nem találtam a gyártónál.

Az is lehet, hogy csupán egy-két elszigetelt esettel állunk szemben, vagy csak egy egyszerű firmware frissítés szükséges a megoldáshoz – majd kiderül. Ha már esetleg van D800 géped, leírhatnád egy hozzászólásban, hogy milyen memóriakártyákkal próbálkoztál, és működött-e minden rendesen.

U.i.: Pánikra semmi ok, nálam is volt már nem egy fényképezőgép, ami egyes memóriakártyákkal egyszerűen nem volt hajlandó működni. Amúgy is érdemes (ez saját tapasztalat) az említett két márka termékeit választani, mert azokkal – nálam legalábbis – még nem volt gond.

Frissítés: Na, kérem szépen, közben megtaláltam a memóriakártyákra vonatkozó kompatibilitási listát és hát ebből egyértelműen kiderül, miért nem működött az arcoknak a CF kártyájuk. Ha a képre kattintasz, nagyban is meglesheted, úgy könnyebb olvasni. (Nikon D4, D800, D800E gépekre vonatkozó lista. Forrás: nikon.com)


Katt!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.