Olympus E-M5-tel a tenger mélyére: Nauticam NA-EM5

Olyan búvártokot mutatott be a Nauticam, ami az Olympus OM-D E-M5 fényképezőgépéhez készült, így akár már 100 méteres mélységbe is magunkkal vihetjük a japán gyártó m4/3 masináját. Az NA-EM5 erős, magnéziumötvözetből és alumíniumból készül, így képes a mélység nyomásának ellenállni. A tokot amúgy búvárfotósok tervezik, tehát a kezelésével, ergonómiájával nem lehet gond.

nauticam2.jpg

Egyedi megoldás a központi forgózár, aminek hála könnyen és gyorsan zárható/nyitható a víz alatti borítás. A tok tetején kialakított „púp” az Olympus E-M5 tartozékként mellékelt vakujának szolgál – a búvártok elejére két üvegszálon át jut a villanó fénye. Hogy az Olympus elektronikus keresőjét is lehessen használni, a hátoldalra egy különösen tiszta akril nézőke lett elhelyezve, amire a Nauticam 45°, illetve 180°-os szögkeresőjét lehet felerősíteni. Az E-M5 tárcsáinak használata kényelmes – mindkét vezérlőt könnyen el lehet érni hüvelyk-, illetve mutatóujjunkkal. Természetesen a többi kezelőszerv, mint a két funkciógomb, kivezetését is megoldotta a Nauticam tervezőgárdája.

nauticam3.jpg

A Nauticam NA-EM5 1m1 kilogrammot nyom, terjedelme pedig 185 x 152 x 105 mm, s 1350 dollárért lesz július 11-től megvásárolható. Bővebb információért a Nauticam USA honlapját érdemes felkeresni.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.