Feltörték a Canon EOS 7D firmware-ét!

Igen, végre sikerült nekik: a Magic lantern fejlesztőinek sikerült feltörniük a Canon EOS 7D alapszoftverét, így végre futhat a tuning szoftverük a Canon firmware mellett. A g3gg0 felhasználói névre hallgató fiatalembernek pár nap alatt sikerült megfejtenie azt a problémát, amivel az ML gárdája immár három éve küzdött (Trammell Hudson három éve kezdte el a Magic Lantern portolását 7D-re).

ml1.jpg

Hudsonnak ugyan sikerült azt elérnie, hogy saját kódja a firmware frissítési procedúra során fusson a 7D-n, de hiába próbálta a kamera saját programjával párhuzamosan futtatni – e nélkül pedig nem volt lehetséges a Magic Lantern sikeres alkalmazása a fényképezőgépen. Míg a fejlesztők azóta sem jöttek rá a probléma nyitjára, a szerencsés kezű g3gg0 pár nap alatt rájött, hogyan kell a Canon firmware-t az autoexec.bin kódjából futtatni.

Az első tesztekből kiderült, hogy a portolás nem lesz különösebben nagy falat, és a legtöbb funkció nagyobb programkód-módosítások nélkül is működni fog, mivel a Magic Lanternnek nem kell mindkét DiGiC processzoron futnia. Az olyan alapvető funkciók, mint a zebra, vagy a focus peaking már működnek is, így a közeljövőben letölthető lesz majd az ML egy alfa verziója. A Magic Lantern honlapja errefelé található, a 7D-re vonatkozó rész pedig itt keresendő.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.