BANFF Hegyifilm Fesztivál Budapest

A BANFF Hegyifilm Fesztivál Budapest bemutatja: Moonwalk – Hihetetlen felvétel egy hihetetlen teljesítményről. Dean Potter, az Adidas Outdoor sportolója a Cathedral Peak csúcsai között.

Ebben a meghökkentő rövidfilmben Dean Potter, a hegymászás keményvonalas képviselője sétál át a Cathedral Peak csúcsai között kifeszített hevederen egyensúlyozva. A lenyűgöző felvételt Mikey Schaefer készítette egy 800 milliméteres Canon optikával és egy kétszerezővel több mint egy mérföld távolságból.

Dean Potter nevéhez olyan teljesítmények fűződnek, mint az első szóló mászás a patagóniai Cerro Torrén vagy a gyorsasági csúcs felállítása az El Capitan Nose útján a Yosemite-ben. Az Adidas Outdoor csapat tagja mostanában legszívesebben bázisugrással és slackline–nal tölti idejét. Mi a slackline? Először a sziklamászók kezdtek el hevedereken egyensúlyozgatni unaloműzés gyanánt a Yosemite-völgyben. A slackline a fiatalok körében mára népszerű szabadidős sporttá vált; nem véletlenül, hiszen a jó szórakozáshoz csupán egy hevedert kell kifeszíteni két fa közé.

A Moonwalk című rövidfilm része a National Geographic „The Man Who Can Fly” projektjéneknek, aminek főszereplője Dean Potter és mutatványai. Itt azt a részletét nézheted meg amiben Dean bemutatkozik. (Forrás: banff.hu)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.