A Kúla Deeperrel bármilyen dSLR-t 3D-s kamerává alakíthatsz egy pillanat alatt

Bár úgy tűnik, lassan tényleg vége a 3D őrületnek és egyre kevesebb térhatású tévé, monitor jelenik meg a gyártók palettáján (az új divat az UHD 4K), azért még van benne fantázia. Főleg úgy, ha a már meglévő „tartalomszolgáltató eszközödet” tudod pillanatok alatt, viszonylag olcsón 3D képességűvé átalakítani. A „The Kúla Deeper” (igen, hosszú Ú-val) egy olyan kiegészítő, amit tükörreflexes fényképezőgéped objektívjeire felcsavarhatsz és 3D-s álló-, valamint mozgóképek készítésére egyaránt alkalmas.

kula.jpg

A hardverhez szoftver is jár, ugyanis attól függően, hogy milyen formátumot szeretnél, azt esetleg konvertálni kell előtte. Maga a hardver egy négy precíziós tükörből álló foglalat, ami két, egymástól némileg eltérő szögű képet vetít a fényképezőgép érzékelőjére, de azt a masina egy képként menti el. A „Kúlacode” fantázianevű szoftverrel tetszőleges 3D formátumba alakíthatjuk képanyagunkat – legyen szó egyszerű anaglifről (ilyeneket lestünk kiskorunkban piros/kék, illetve piros/zöld lencsés szemüveggel), vagy a 3D-s tévéknek szánt MPO kiterjesztésű fájlokról.

És most jöjjön a hidegzuhany: a Kúla egyelőre prototípusként létezik, a fejlesztők pénzt gyűjtenek a sorozatgyártáshoz. Ha sikerül összegyűjteniük a kitűzött 55 000 eurót, akkor 55 euróért vásárolhatna magának bárki a kulából. Alapvetően 77 mm-es menettel lesz ellátva a termék, melyhez majd külön megvásárolhatjuk a konvertereket (jó pénzért, persze: 25, 26 ,27, vagy 28 euróba kerülne az 52, 62 ,67 és 72 milliméteres adapter). (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.