360 fokos gömbpanorámákat készít a Panono labda-kamera

A berlini Jonas Pfeil olyan ötlettel állt elő, amilyennel már korábban is találkozhattunk máshol. A koncepció itt is nagyon egyszerű: végy egy labdát, tégy bele egy vezérlőelektronikát és egy maréknyi (konkrétan 36 darab kompakt) kamerát – máris kész a gömbpanorámákat köpködő szörnyeteg!

panono1.jpg

panono.jpg

A készülék dobáskor érzékelőinek segítségével kiszámolja a röppályáját, majd annak csúcsán, ahol legkisebb a bemozdulás veszélye, szinkronizálva elsüti mind a 36 beépített kamerát. A végeredmény egy 72 MP-es gömbpanoráma, amit vezeték nélküli hálózaton keresztül tölthetünk át okostelefonunkra, vagy táblagépünkre (iOS-en és Androidon futó alkalmazáson keresztül), de feltölthetjük a Panono felhőjébe is. Íme, egy rövid film, ahol a kütyü működése megtekinthető:

A Panono azonban nem csak dobással hozható működésbe, hanem akár egy rúd végére helyezve a magasba emelve, vagy, ha igény van rá, akár kézzel is exponálhatunk a kioldó segítségével. A projekt jelenleg még a gyártás előtt, pénzgyűjtő stádiumban van; összesen 900 000 dollárra van szüksége Pfeil csapatának ahhoz, hogy beindulhasson a termék sorozatgyártása. A feltaláló terve szerint az első támogatók (500 dolláros összeggel számolva) már 2014 szeptemberében kezükbe vehetik a kész terméket. Aki elő szeretné rendelni a Panono labda-kamerát, az ezt meg is teheti az indiegogo.com kalapozó oldalon. Eddig 96 000 dollár futott be a fejlesztők kasszájába, de még 53 nap van hátra a gyártáshoz szükséges összeg begyűjtésére (megjegyzés: a 96 000 dolláros összeg egy nap alatt jött össze). A támogatók 25, 49, 99, 549, 1597, 2999, 5190 és 14 999 dollár összegű adományokkal járulhatnak hozzá a projekt megvalósulásához. (Forrás: indiegogo.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.