A Sigma és a Nikon ismét nem jó barátok

Korábban kiderült, hogy némelyik Sigma objektív nem igazán szeret együttműködni a Nikon D5300-zal. Ezúttal azonban a Nikon legújabb dSLR fényképezőgépével, a Df-fel gyűlt meg egyes Sigma objektívek baja, de az objektíveket is gyártó cég máris megígérte, hogy hamarosan ezt az akadályt is legyűrik egy frissített firmware-csomaggal. Így szól a hivatalos sajtóanyag releváns része:

nikondfspinning.jpg

„Mint kiderült, a Nikon bajonettes lencserendszereink nem minden esetben működnek együtt hibátlanul a Nikon Df autofókuszával, és helyenként a képstabilizátor sem nyújt megfelelő teljesítményt. A jelenség hasonló a korábban tapasztaltakhoz, ahol a Nikon D5300 dSLR vázzal való használat során léphettek fel problémák. Itt azonban annyi az eltérés, hogy olyan objektívek is érintettek, melyek nem rendelkeznek saját beépített AF motorral. Azoknak az ügyfeleinknek, akik rendelkeznek Nikon F bajonettes Sigma optikákkal, hamarosan rendelkezésükre bocsátunk egy frissített firmware-csomagot. A gyártósorról jelenleg legördülő objektívek már nem igényelnek frissítést, mert eleve a legújabb alapszoftverrel szállítjuk le őket.”

A Sigma szerint alábbi objektívek lehetnek érintettek:

  • 8 mm F3.5 EX DG CIRCULAR FISHEYE
  • 15 mm F2.8 EX DG DIAGONAL FISHEYE
  • 20 mm F1.8 EX DG ASPHERICAL RF
  • 24 mm F1.8 EX DG ASPHERICAL MACRO
  • 28 mm F1.8 EX DG ASPHERICAL MACRO
  • MACRO 50 mm F2.8 EX DG
  • MACRO 70 mm F2.8 EX DG

A gyártó azonban felhívja arra a figyelmünket, hogy egyes régebbi, immár nem gyártott lencserendszerekhez nem lesz elérhető a javítócsomag, mivel egyes alkatrészek, melyek a javításhoz szükségesek, már nem állnak rendelkezésre. Mindenképp ajánlott a helyileg illetékes Sigma szervizpont felkeresése.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...