Alkoss világokat Photoshoppal egyszerűen, gyorsan

Sokféle ötletes és érdekes „miniatűr bolygókat” lehet látni itt-ott a weben, melyek hol városképeket, hol tájakat ábrázolnak kicsinyített és eltorzított planétaként. Ilyeneket roppant egyszerűen hozhatunk létre mi magunk is (persze, a legapróbb részletekbe belemenő utómunkálatokkal akár napokat is el lehet bíbelődni). A feltétel: legyen legalább egy 2:1 oldalarányú fotónk kéznél, amit meg tudunk nyitni az Adobe Photoshop szinte tetszőleges kiadásával. Kattints a képekre, ha nagyobb változatot szeretnél látni!

globe1

Első lépésben méretezzük át a fotót úgy, hogy az arányok megtartása nélkül legyen a szélessége egyenlő a magasságával (pl. 1000 x 1000 pixelesre méretezzünk egy eredetileg 2000 x 1000 pixeles felvételt):

howto1

Ha ezzel megvagyunk, akkor állítsuk fejre a fotót az Image -> Rotate Canvas -> 180° menüpont használatával.

howto2

Harmadik lépésben jöhet maga a „bolygóépítés”, amit a szűrők között a Polar Coordinates ponttal tudunk megvalósítani (Filter -> Distort -> Polar Coordinates):

howto3

howto4

A szűrőnél válasszuk a „Rectangular to Polar” opciót, ami gyárilag eleve ki van jelölve. Ha ezzel megvagyunk, már el is készült a nyers bolygóképünk, amit aztán igény és szükség szerint lehet finomítani az utómunka során.

globe2 globe3 globe4 globe5 globe6

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...