Brutálisan jó bridge gép érkezik a Panasonictól!

1”-os szenzorra fog karcolni a Panasonic legújabb bridge gépének, a DMC-FZ1000-nek optikája, amely a legfrissebb hírek szerint egy ekvivalens 25-400 milliméteres, F2.8-4 kezdő fényértékű Leica DC Vario Elmarit lencserendszer lesz (15 lencsetag 11 csoportba rendezve). Az üveg természetesen optikai képstabilizátort is kap majd, hogy a bemozdulásokat csírájukban kinyírhassa a rendszer.

pana_dmc-fz1000_f001_zps4daee370

A készülék különösen gyors AF rendszere 0,09 mp alatt lesz képes élesre állni; a bekapcsolást követő „örökkévalóságtól” is búcsúzhatunk, az ígéretek szerint ugyanis csupán 0,66 mp lesz a kényszerpihenő az első képig. Az új divatirányzatnak megfelelve a 4K felbontású videóról sem kell senkinek lemondania, hiszen az FZ1000 arra is képes lesz, hogy 8 MP-es mozgóképeket rögzítsen. Még egy mondat erejéig visszatérve az autofókuszra: a DMC-FZ1000 AF rendszere a gyártó új, úgynevezett DFD technológiáját alkalmazza, amely az optika aktuális beállításait figyelembe véve és a mélységélességi adatokat felhasználva jelentősen lerövidíti majd az élességállítás idejét.

Lesz beépített elektronikus kereső (2,36 millió képpontos felbontással), a kijelző 3”-os átlóval és 920 000 képponttal érkezik, a sorozatfelvételi sebesség pedig csúcsragadozó dSLR vázakat megszégyenítő 12 fps lesz (kérdés, persze, hogy hány kép erejéig és milyen minőségben, felbontásban, formátumban). Lesz még WiFi, NFC, focus peaking, manuális élességállítás az optika gyűrűjének segítségével és gépen belüli RAW hívás.

Árakról egyelőre nem esett szó a pletykában, de ha a hasonló paraméterekkel rendelkező Sony DSC-RX10-et vesszük alapul, akkor – sajnos – ez sem lesz az átlagnép kedvence (300e+ Ft). Egyelőre ne törjünk pálcát fölötte, hanem várjuk meg a „rendes” bejelentést! (Forrás: 43rumors.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...