Folytatódik a Kodak név megalázása?

Úgy tűnik, még nem mártották elég mélyen a kakiba a Kodak márkanevet: 2015-ben állítólag „fotózás-centrikus okostelefonokkal” jelentkezik az a csökevény, ami még megmaradt az egykoron méltóságteljes márkából. A Kodak ehhez az okostelefonokat gyártó Bullitt Group segítségét fogja igénybe venni; bár egyelőre nem sok információ lelhető fel a tervezett eszközökről, annyi bizonyos, hogy Android operációs rendszer fog futni a masinákon, és a „legeslegjobb” képalkotó szoftverekkel (képkészítés, képmenedzselés és képmegosztás) lesz feltöltve.

kodakphone

Az ötlet meglepő módon nem új keletű, hiszen már 2013-ban is játszott a cég vezetése az okostelefon biznisz gondolatával. Akkor bemutattak egy koncepciót, amely az Instamatic 2014 névre hallgatott (ez az okoseszköz is Android OS alapú lett volna, zoomoptikával, 14 MP-es szenzorral, LED „vakuval” és igazi optikai keresővel lett volna többek közt felszerelve). Vajon ezt az elképzelést fogja most megvalósítani a Kodak? Nos, sajnos nem. Sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy egy teljesen átlagos (felépítésű) okostelefont tesznek majd le elénk, amelyre valóban remek szoftverek lesznek feltelepítve, de a Kodak jellegét csupán egy vaskos logó jelentheti majd. Amint tudjuk, szoftvert bármilyen Android OS-t futtató telefonra fel lehet telepíteni – attól tehát biztos nem lesz túl egyedi a készülék. Újabb tucatmobil, vagy teljes bukás várható hát?

instamatic

Már nem is kell sokat várni: a 2015 januári CES kiállításon már meg is csodálhatjuk az első Kodak okostelefont, amit majd az év során további eszközök követnek majd (4G okostelefon, táblagép, csatlakoztatható kamera). (Forrás: engadget.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...