Megújult erővel zakatol a Nikon ViewNX és a Picture Control Utility

Újabb verziót adott ki a Nikon két népszerű szoftveréből, a Nikon ViewNX-ből (v2.10.3) és a Picture Control Utility-ből (v.2.0.2), melyek immár a D5500 dSLR fényképezőgépet is támogatják. Idézem a Nikon magyar nyelvű weboldalán olvasható tartalmat:

Capture-NX2-logo

ViewNX 2.10.3-as teljes verzió

A ViewNX 2 egy univerzális képtallózó és -szerkesztő szoftvercsomag állóképek és videók kezeléséhez. A Nikon Transfer 2, amellyel a felhasználók képeket tölthetnek át a számítógépükre, illetve a Picture Control Utility 2, amellyel a felhasználók egyéni Picture Control-beállításokat adhatnak meg és kezelhetnek, mostantól a ViewNX 2 szoftver része, akárcsak a videók szerkesztését, például a videoanyagok vágását lehetővé tévő funkciók (Nikon Movie Editor). Zökkenőmentesebbé tettük a Nikon képtároló és -megosztó szolgáltatásával, a NIKON IMAGE SPACE-szel való együttműködést.

Ez a ViewNX 2.10.3-as teljes telepítőprogramja Windows és Macintosh rendszerű számítógépekhez. Ha jelenleg használja a ViewNX 2 alkalmazást, akkor ez a letöltés eltávolítja a szoftver telepített verzióját, és telepíti a 2.10.3-as verziót. A szoftver támogatja az összes Nikon digitális tükörreflexes fényképezőgépet, a Nikon 1 fényképezőgépeket, valamint az összes, USB-támogatással rendelkező COOLPIX fényképezőgépet.

Módosítások a 2.10.3-as verzióban:

A Windows- és a Macintosh-verzióra egyaránt érvényes módosítások:

  • A következő fényképezőgépek támogatása: D5500, COOLPIX L31 (Japánban nem kapható), COOLPIX S3700, COOLPIX L32, valamint COOLPIX S2900 (Japánban nem kapható).

További módosítások a Windows-verzióban:

  • A Fájlok konvertálása funkció Minőség beállításának Jó tömörítési arány vagy Legmagasabb tömörítési arány értéke mellett JPEG formátumúvá alakított fájlokat nem lehetett megjeleníteni a ViewNX 2, a Capture NX 2, illetve a Capture NX-D alkalmazásban. Ezt a hibát sikerült kiküszöbölni.

További módosítások a Macintosh-verzióban:

  • Immár az OS X 10.10.1-es verzióját is támogatja.
  • Az OS X 10.7.5-ös verziójának támogatása megszűnt.

Picture Control Utility 2.0.2-es teljes verzió

A Picture Control Utility 2 (2.0.2-es verziójú) szoftver az egyéni Picture Control-beállítások módosítására és kezelésére szolgál. Használatával a felhasználók az általuk készített RAW-képek alapján olyan egyéni Picture Control-beállításokat hozhatnak létre, amelyekkel elérhetők a kívánt vagy preferált képalkotási jellegzetességek.
Az egyéni Picture Control-beállítások memóriakártyára mentve betölthetők a fényképezőgépbe, a fényképezőgép használatával módosított egyéni Picture Control-beállítások pedig importálhatók a Picture Control Utility 2 szoftverbe. A Picture Control Utility 2 szoftverbe importált egyéni Picture Control-beállítások ezután újból módosíthatók, illetve felhasználhatók a ViewNX 2 és a Capture NX-D alkalmazásban.

A korábbi verziókhoz hasonlóan a Picture Control Utility 2 (2.0.2-es verziója) is telepíthető és elindítható különálló alkalmazásként a fényképezőgépekkel való egyszerűbb együttműködés érdekében, továbbá a ViewNX 2 vagy a Capture NX-D alkalmazásból is elindítható.

Mivel a ViewNX 2 alkalmazás 2.10.3-as és újabb verziói már tartalmazzák ezt a szoftvert, ezért az említett szoftveralkalmazással rendelkező felhasználóknak nem kell külön letölteniük az alkalmazást.

Módosítások a 2.0.2-es verzióban:

A Windows- és a Macintosh-verzióra egyaránt érvényes módosítások:

  • Immár támogatja a következőt is: D5500.
  • Az előnézeti kép mostantól elforgatható.

További módosítások a Macintosh-verzióban:

  • Immár az OS X 10.10.1-es verzióját is támogatja.
  • Az OS X 10.7.5-ös verziójának támogatása megszűnt.”
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...