Retusmester rejtőzik a japán fotóbódékban

A japán purikura fotóbódék azt a célt szolgálják, hogy barátainkkal (vagy egyedül – forever alone..) mókás képeket készíthessünk önmagunkról, amit érdekes, vicces, ötletes, gagyi dekorációkkal ékesítve kinyomtathatunk. Azonban nyugati társaikkal ellenben ezek a bódék szép csendben, hivalkodás nélkül, kéretlenül retusálják az arcunkon talált „problémákat”. Micaela Braithwaite, egy Japánban élő kanadai lány azt vette észre, hogy a gép által kiköpött fotókon túl „cuki” a kinézete, ezért próbára tette a gépben rejtőző retusmestert, hogy vajon mekkora „archibákat” képes még kijavítani anélkül, hogy túl groteszk lenne a végeredmény. Első lépésben készült egy sima referenciakép, ahol a lány önmagát adta bármiféle módosítások nélkül:

face1

A fotóbódé leretusálta a szarkalábait és felnagyította szemeit, hogy megfeleljen a japán Manga-ideálnak. Második lépésben bohókásan sminkelte ki magát, hogy vajon ezzel az arcfestéssel mit kezd majd a masina, íme:

face2

Bohócot megszégyenítő kinézete ellenére a gép még most is képes volt egy épkézláb fényképet kreálni a lányról, aki ezt látva radikális lépésre szánta el magát: rúzsával és szemceruzájával telerajzolta az arcát foltokkal, hogy valóban próbára tegye az automatát.

face3

Amint látható, itt már rendesen megküzdött a kis retusmester a kapott anyaggal, de még mindig elfogadható képet produkált a hölgyről. Micaela egy rövid kis videóban foglalta össze a tapasztaltakat: (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...