Egy drón majdnem katasztrófát okozott a Dallasi reptér közelében

Bár az Egyesült Államok Szövetségi Repülési Hivatalának szabályzata egyértelműen kimondja, hogy drónokat (az engedélyeseket is) tilos repterek 5 mérföldes (kb. 8 kilométeres) körzetén belül, illetve 400 lábas (kb. 120 méteres) magasság fölött röptetni, múlt kedden mégis majdnem katasztrófa történt egy távvezérlésű repülő eszköz miatt. A Virgin America egyik, épp leszállni készülő repülőjáratát kb. 60 méterre megközelítette egy négyrotoros halálmadár a Dallasi Love Field repülőtér közelében.

drontwitter

A repülőgép pilótája azt nyilatkozta, hogy egy, zöld-piros fényekkel kivilágított drón egyenesen felemelkedett, majd a leszállási fázisban, körülbelül 190 méter magasan repülő gépmadár fölé szállt. Az incidens ráadásul a repülőtérhez igen közel, kb, 2,4 kilométerre történt – a drón pilótája tehát kétszeresen is megszegte az előírásokat. A légi irányítás azonnal riasztotta a rendőrséget, ahonnan egy helikoptert küldtek a drón és pilótája felkutatására, ám a keresés sikertelenül zárult.

Bele se merek gondolni, hogy egy nyamvadt kis távirányítós repülő kacat miatt akár több száz ember is meghalhatott volna! Nem csoda, hogy világszerte egyre több támadás éri és egyre szigorúbb törvénykezés sújtja a drónok röptetőit. Persze, történhet akár meghibásodás is, azaz irányíthatatlanná válhat egy-egy ilyen kis több rotoros repülő eszköz, de ha a tulajdonosa betartotta volna az előírásokat, akkor semmiféleképp nem került volna veszélybe egy utasszállító repülőgép. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.