A szelfizés jegyében született: Panasonic DMC-GF7

Menürendszer

Már unalomig ismételem önmagam, de egyszerűen nincs újdonság a Nap alatt, ami a Panasonic m4/3-os fényképezőgépeinek menürendszerét illeti. Ugyanolyan a DMC-GF7 rendszerének is a kialakítása, mint az összes többi Panáé, nincs lebutítva, nincs felcicomázva, „nőiesítve”. Összesen öt fő menüpontot kapunk, ahol további aloldalak érhetőek el.

Érdekes, hogy bár nincs a vezérlőtárcsáról külön elérhető videofelvételi mód (videót tetszőleges módban indíthatunk), a menüben mégis megtalálható egy fő pont, ahol a mozgóképek paramétereit állíthatjuk be részletesen.

Mint az összes többi Panasonic m4/3-os (de némelyik csúcskompakt gépnél is), úgy a GF7 is rendelkezik egy gyorsmenüvel, ahonnan a leggyakrabban használt funkciókat, szolgáltatásokat érhetjük el közvetlenül. Ráadásul ezt a menüt személyre is lehet szabni, elvehetünk, vagy hozzáadhatunk funkciókat!

A „Disp.” Gomb nyomogatásával a kijelzőn megjelenített adatmennyiséget váltogathatjuk ízlés szerint. Nem csak a digitális szintezőt, hanem a mikrofon jelerősségét is megjeleníthetjük a szokásosan kijelzett paraméterek mellett (pl. működési mód, képmód, vaku állapota, mozgóképfelvételre vonatkozó adatok, képarány, fókuszmód, fénymérés módja, képstabilizátor állapota stb.).

Amint látható, a DMC-GF7 menürendszere tud magyarul, könnyen áttekinthető, és gyorsan megtanulható; az egyénre szabható gyorsmenü használata pedig valóban sokat gyorsít a fényképezőgép használatán.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...