Nyolc apróság, amivel megmenthetsz egy esküvőfotózást

Általában a fotós felszerelés miatt aggódunk elsősorban, ha egy munkára igyekszünk. „Nálam van az összes szükséges objektív? Van nálam elég ceruzaelem vésztartaléknak? Feltöltöttem minden akkut? Ugye, nem fog lefagyni a noteszgépem!? Van nálam elég memóriakártya?” – és sorolhatnám még. Azonban tucatnyi más olyan apróság is akad, amin akár el is bukhat egy fotózás, mégsem gondolunk szinte soha rájuk. Alábbi felsorolásban nyolc ilyen kis hétköznapi kiegészítőt láthatunk, íme:

_1100962

1. Elsősegélycsomag

Valószínűleg a sebészi szikét, a defibrillátort otthon hagyhatjuk, de sosem árthat, ha van nálunk pár darab ragtapasz, némi steril géz, gézvágó olló, meg pár apróság, ami például egy autós elsősegélydobozban is megtalálható. Tényleg, ha úgyis gyakran mész rendezvényfotózni, akkor szerezz be egy autós csomagot, az a legegyszerűbb!

2. Szöszeltávolító roller

Elsősorban a sötét öltözéket viselők fognak örülni, ha viszel magaddal szöszeltávolító rollert. Tudod, az a ragacsos felületű, lemosható izé, amit egy henger alakú tokban tárolsz. Jó korpa ellen is..

3. Víz

Nyár van. Iszonyatosan meleg van. Most van az esküvők főszezonja. Innod kell – és nem csak neked. Bárki lehet rosszul akár a ceremónia alatt is, legyen nálad mindig legalább 2 db félliteres flakon friss víz! Soha ne abból indulj ki, hogy majd csak lesz valahol csapvíz – mert mi van, ha még sincs, mert kint vagytok a szabadban, de nagyon kell? Jobb vinni és inni, mint rosszul lenni!

4. Műzliszelet

Ugyanazt leírhatnám itt is, mint a víznél: leesik a cukrod, iszonyat éhes leszel menet közben, de még messze a kaja – egyszóval: kell, legyen nálad pár műzliszelet a víz mellé.

5. Szívószál

A szívószállal a már kifestett, de megszomjazott arának segíthetsz: ha nem akarja szétkenni a rúzst, a szívószál – a szó szoros értelmében véve is – életmentő lehet! Gyakorlatilag nincs súlya, bármilyen táskában elfér egy csomag. Vigyél magaddal!

6. Zseblámpa

Zseblámpa? Igen, zseblámpa. A fotózás nem csak nappal, hanem este is folytatódik, s nem mindig ideális a környezet a megvilágítás szempontjából. Ha keresel valamit a táskádban a sötétben, hidd el, nagy segítség lehet az akár egy ceruzaelemmel is működő kis LED-es lámpa! Alaptartozék, írd fel a listádra!

7. Takaró

Sokféle, akár „zsebkendőméretűre” is összehajtogatható takarót találhatsz a sportboltok kínálatában, vegyél legalább egyet ebből is. Nem csak magadat, de fotóalanyaidat is melegen tarthatod vele, míg átrendezed két fotózás közt a terepet (lámpákat, tárgyakat stb.). Ezen kívül pedig remek öltöző is lehet, ha épp nincs hol átvenni a ruhát, csak bújj be alá.

8. Ernyő

Végül elértem a felsorolás utolsó, azaz nyolcadik pontjához, ami egy egyszerű ernyőről szól. Az ernyő nem csak az eső ellen véd, hanem a tűző Nap sugarait is távol tartja tőled, a modelledtől, de akár a fényformáláshoz is felhasználhatod. Ebből is vannak egészen picire összenyomható változatok, a kocsiban bárhol elfér. (Forrás: készült az fstoppers.com cikke alapján)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...