Így lesz elképesztően szép, háttérképnek való fényörvény kedvenc fotóidból!

Twirling” az új Photoshop őrület, aminek hatására igen érdekes, háttérnek való színes kavalkádot készíthetünk fényképeinkből. A leírás alapján bármilyen fotó felhasználható: egy szép portré, egy állatfotó, egy tájkép, de akár egy tárgyfotó is lehet alapja szemrevaló műalkotásainknak. Íme, pár lépésben, hogyan lesz ebből:

alap

Ez:

alap4

Tehát nyissuk meg a feldolgozandó fotót az Adobe Photoshop akármelyik (CS3-tól felfelé) kiadásában, majd méretezzük át képernyőnk felbontásának megfelelően a kivágó eszközzel (pl. 2560 x 1440, 1920 x 1080 stb.). Második lépésben adjuk meg az első szűrőt a fotónak:

01

alap1

Ha ezzel megvagyunk, válasszuk ki a Filter -> Blur -> Radial Blur szűrőt, majd állítsuk be a paramétereket a következő ábra szerint:

02

alap2

A kiinduló felvételre akár többször is ráengedhetjük ezt a hatást, tetszés szerint pedig vissza is léphetünk a CTRL+ALT+Z billentyűkombinációval. Ha megvan az a hatás, ami tetszik, akkor lépjünk tovább. A CTRL+J billentyűkkel hozzunk létre másolatréteget a háttérről, majd válasszuk ki a hátteret (kattintsunk rá a Backgroundra a jobb oldali „Layers” sávban). Megint szűrőzés következik, mégpedig a Filter -> Distort -> Twirl:

alap3

04

Az „Angle” értékét állítsuk tetszőleges értékre, én általában 100-300 köztire szoktam. Ha ez megvan, válasszuk ki a jobb oldali „Layers” sávban a háttérről készített másolatot, majd hajtsuk végre ugyanezt a munkafolyamatot azzal a különbséggel, hogy ezúttal negatív értéket adunk meg az „Angle” ablakban. Hagyjuk kiválasztva a másolat réteget, majd próbálgassuk végig a réteg keverési módját (screen, overlay, exclusion stb.) – ha valamelyik változat megtetszik, mentsük el a képet. Kész is.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...