Bemutató: Manfrotto Compact Extreme – a sokoldalú mono-szelfi-pod

Vannak szelfibotok és vannak monopodok, azaz egylábú állványok – a kettő szerelemgyermeke pedig a Manfrotto Compact Extreme! Mit kapunk akkor, ha egy monopodod magára hagyunk az olasz gyártó szelfi-rajongó tervezőmérnökeivel egy éjszakára? Úgy van, egy mono-szelfi-podot, amit nem csak állványként, hanem szelfibotként is használhatunk. A Manfrotto Compact Extreme alapjában véve egy roppant könnyű állvány, amivel elsősorban tükör nélküli rendszerkompaktokat stabilizálhatunk fotózáskor/videózáskor.

monopodmain

Mint minden átlagos egylábú, úgy a Manfrotto Compact Extreme is rendelkezik egy hagyományos állványmenettel a markolati rész tetején. Erre vagy magát a fényképezőgépet, vagy a csomagban mellékelt két fej közül (egy kis gömbfej, és egy GoPro kamerákkal kompatibilis közdarab) az egyiket csavarhatjuk.

monopodheads1

Az állvány teherbírását a gyártó kereken 1 kg-ban határozta meg, de amennyiben nem használunk fejet, valószínűleg egy kisebb dSLR vázat egy fényerős alapzoommal is elbír – a gyorsreteszek ereje legalábbis erre enged következtetni. A Manfrotto Compact Extreme összesen négy szekcióból áll, a lábszár keresztmetszete pedig nem kerek, hanem ovális alakú, ami merevebbé teszi szerkezetileg.

monopodends

Alaphelyzetben a markolat tetejére szerelt állványmenet áll bevetésre készen, a lábszár aljára helyezett csavarmenetet egy vaskos, belsőmenettel ellátott gumikupak védi. Ha ezt lecsavarjuk, hozzáférhetővé válik a „szelfi-menet”, ugyanis az önarckép készítéséhez szükséges fotómasinát ide kell felerősítenünk. Ehhez a művelethez érdemes a kis gömbfejet használni (persze, csak akkor, ha nem GoPro kamerával szeretnénk ügyködni):

monopodheads2

A szelfizéshez akár teljesen kihúzhatjuk az állványt, ekkor a gép körülbelül 135 centiméternyire kerül távol tőlünk. Ha viszont nincs kéznél infrás (vagy vezetékes) távkioldó, akkor érdemes összecsukott állapotban hagyni az eszközt, hogy hozzáférhessünk a fényképezőgép kioldójához (a fókuszt előre be kell állítani, majd 2 mp-es, vagy hosszabb, önkioldással elkészíthetjük a remekművet).

monopodselfie2

Mit mondhatnék még erről a termékről? Ja, igen: akinek megtetszett az ötlet, és két legyet szeretne egyszerre lecsapni (monopod és szelfibot), az most akciósan juthat hozzá a Manfrotto Compact Extremehez. A Manfrotto Magyarország partnereinél (viszonteladóinál) 10 990,- forintos áron lehet megvásárolni ezt a terméket. Már csak az ötlet miatt is jár neki a „Jóféle” érem.

jofele

Manfrotto Compact Extreme

Műszaki adatok

  • Zárt hossz: 40,3 cm
  • Lábszekciók száma: 4
  • Kihúzott hossz: 135 cm
  • Teherbírás: 1 kg
  • Tömeg: 0,322 kg
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...