100 MP-es MILC-et mutatott be a Phase One – íme, az IQ3

A dán Phase One kibővítette fényképezőgépeinek A-sorozatát a legújabb, immár 100 MP felbontású IQ3-mal. A középformátumú digitális hátfalhoz jár egy Alpa 12TC fényképezőgép váz, valamint egy objektív, amit a vásárló választhat ki három közül. A rendszerhez azonban lehet kisebb felbontású hátfalakat is kérni: van 50, 60 és 80 MP-es változata is az IQ3-nak. Ennek a rendszernek azonban az az érdekessége, hogy nem használ tükröt, így exponáláskor nem lép fel (akkora) vibráció, mint a tüköraknás gépek esetében.

iq3_100a

Keresőként a hátoldali kijelző szolgál (30 kép/mp képfrissítési frekvenciás élőképpel), ám a beépített WiFi modul segítségével akár iPhone vagy iPad okoseszközt is használhatunk e célból. A Capture Pilot alkalmazás közreműködésével azonban nem csak távoli keresőképet, hanem teljes körű távvezérlést is kapunk, de aki ragaszkodik a vezetékes kapcsolathoz, annak USB 3.0 és HDMI aljzatok is rendelkezésére állnak (ez esetben szükségünk lesz egy számítógépre, amin a Capture One Pro 9 szoftver fut).

iq3_100b

A gyártó minden egyes objektívet gyárilag összekalibrál az adott vázzal, így a fotósnak már nem lesz szüksége arra, hogy egyedi színkorrekciós profilt hozzon létre. A gyári kalibrációs értékeket a hátfalban tárolják el, így objektív-váltáskor csak ki kell választani a megfelelő menüpontot.

iq3_100c

Az IQ3 100 MP hátfalat a Phase One XF dSLR vázzal is lehet használni, de aki szeretné, az szettben is megvásárolhatja ezt a terméket mégpedig a Rodenstock ALPAR F4.0 35 mm, az Alpagon 23 mm F5.6, vagy az Alpagon 70 mm F5.6 lencserendszerekkel. Persze, az efféle gépek nem olcsók, a 35 mm-es objektívvel együtt 56 000 dollárt, azaz mintegy 16 millió forintot kérnek a „százas” hátfalért. Cserébe nem csak a vasat, hanem öt év garanciát és 24/7 támogatást kapunk. Itthon a Phase One termékeit a Tripont Foto Video Kft. forgalmazza. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...