Ilyen makró videót még nem láttál: Singularity – amit a Big Bang inspirált

A Németországban élő Roman De Giuli olyan videót rakott össze, ami szép és komplex snittekből áll, holott maga a téma rettentően egyszerű, és nem ritkán kisebb, mint egy érme felülete. A látványelemek a világegyetem szépségére és pár ügyes filmes trükkre emlékeztetnek, s bár sejthető a téma összetétele, mégsem válik egyértelművé, mivel is állunk szemben. A jeleneteket ráadásul a drámai zene is nagyon jól kiegészíti. Roman pár szóban betekintést enged a kulisszák mögé:

Untitled-2

Olajokból és festékekből, vízből, alkoholból és pár titkos összetevőből [sör? :)] áll a fortyogó téma! A felhasznált festékek, amik igazán különlegessé teszik a hatást szövetek, textíliák színezésére valók. Sokféle üveglappal dolgozom, melyeket egymásra helyezve, rétegezve használtam a filmben, de alkalmazok olyan órás üveget is, amit folyadék-show műsorokban szoktak használni. A legtöbb jelenetben viszont egy kristálygömböt vettem fel felülről, illetve elölről.

Untitled-3

A jelenetek komplexitása már a makró fotógráfiában is óriási kihívást jelentene, de itt még nehezebb dolga volt az alkotónak, hiszen mozgóképeken kellett ábrázolnia elképzeléseit. Felmerül hát a kérdés, hogy a szerencsének köszönhető-e ez a látvány-orgazmus, vagy minden terv szerint zajlott.

Untitled-6

Bolygókat szerettem volna életre kelteni, így hát elkezdtem kísérletezni körívű felületekkel. Ahogy a gravitáció lefelé húzza a folyadékokat, úgy kap új lendületet a mozgás. Az első felvételeim rettenetesek lettek, de egy idő után rájöttem, hogyan tarthatom kézben a történéseket. Egy kristálygömböt és egy állványt használtam a felépítmény alatt, ami nagyon jól bevált. Szerettem volna háttérnek egy csillagokkal tarkított világegyetemet, de ez a tervem nem sikerült, számítógépes grafikát pedig nem szerettem volna bevonni a műbe.” – mondta Roman. (Forrás: fstoppers.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...