Megjelent a Panasonic DMC-GX80

A DMC-GX8 alá pozicionálja legújabb, a m4/3 rendszerbe tartozó, tükör nélküli rendszerkompaktját a Panasonic. A DMC-GX80 (az USA-ban DMC-GX85 névre hallgat) egy módosított 16 MP-es képérzékelő köré épül, amely előtt nem található aluláteresztő szűrő, így részletgazdagabb képet ad, mint hagyományos lapkás társai. A gyártó elmondása szerint a mérnökök áttervezték a zárrendszert is (elektromágnes mozgatja a redőnyt, így elvileg kisebb a bemozdulás esélye kioldáskor), ám ennek ellenére a mechanikus redőnyzár csupán 1/4000 mp-es záridőre képes. Akinek ettől gyorsabb kioldásra van szüksége, az válassza az elektronikus zárat, amivel már 1/16 000 mp is elérhető.

gx85a

A DMC-GX80-ban is megtalálható a Panasonic új, 5-tengelyes képstabilizációs rendszere, a Dual IS, ami a szenzormozgatást ötvözi az optikai stabilizátorral, és körülbelül 4,5 FÉ-s előnyre képes. Természetesen van 4K felbontású videók rögzítésére lehetőség, és megkapjuk a GX80-ban is az összes menő 4K fotós módot, ami már a GX8-ban is bemutatkozott.

gx85b

A GX80 fókuszrendszere ugyanúgy a Panasonic DFD (Depth from Defocus) rendszerére épül, mint a csúcskategóriás GX8, így az AF sebességre bizonyára nem lehet majd panasz. Hátul, az érintésérzékeny és dönthető (felfelé 80°-ban, lefelé 45°-ban), 3”-os kijelző mellett van egy rögzített elektronikus kereső is, aminek a felbontása 2,764 millió szubpixel, így a komponálás igény szerint ezen keresztül is történhet.

gx85c

Természetesen a Panasonic DMC-GX80-ban is WiFi és NFC modul, melyeknek hála a masinát akár okoseszközeinkről is távvezérelhetjük. Az megszokott művészi szűrők közé bekerült az új „L. Monochrome” is, aminek a fekete-fehér képek rajongói örülhetnek majd. A Panasonic DMC-GX80 május végétől lesz kapható, ára a 12-32 mm F3.5-5.6 összecsukható zoomobjektívvel szettben 800 dollár lesz.

gx85d

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...