Gömbpanorámát egy kattintással: Ricoh Theta S

A fotózás, a mozgóképek felvétele nem csak emlékek készítéséről szól, nem csak a „szabványos” képek megalkotása a cél. Gyakran szeretnénk valami mást, valami teljesen észbontót, valamit, ami eltér a megszokottól, valamit, ami más perspektívában mutatja meg a környezetünket, az épp megélt pillanatot. A Ricoh Theta S videokamera/fényképezőgép hibridje pont ideális e célra, ugyanis a készülékkel 360°-os felvételeket is készíthetünk.

rt1

12 MP-es felbontású, 1/2,3” méretű CMOS képérzékelő, ISO 100-1600 közti érzékenység, F2 kezdő F-értékű optika, 8 GB kapacitású beépített tároló, csupán 125 gramm és 44 x 130 x 22,9 mm-es terjedelem a Theta S főbb jellemzői. A készülékkel nem csak állóképeket (JPEG, interpoláltan 5376 x 2688 pixel) és videókat (MP4, 1920 x 1080 @ 30 fps) készíthetünk, hanem élő adást is sugározhatunk az USB vagy a HDMI aljzaton keresztül (MJPEG, max. 1920 x 1080 @ 30 fps a HDMI-n keresztül, illetve max. 1280 x 720 @ 15 fps az USB csatlakozó használatával).

rt2

Természetesen van beépített WiFi modul, így a Theta S egy okoseszközzel (táblagép, okostelefon), vagy akár asztali számítógépünkkel is összeköthető. A mellékelt Theta+ alkalmazás segítségével pedig tetszés szerint feldolgozhatóvá válik az elkészített 360°-os felvétel (vágás, szűrés, time lapse stb.).

rt3

A Ricoh Theta S használata roppant egyszerű, hiszen pár alapvető paramétert kell csak megadnia a felhasználónak, a készülék maga elvégez mindent helyettünk. Lehetőségünk van arra, hogy teljesen automata módban, ISO prioritásos módban, zársebesség-prioritásos módban, vagy akár teljesen manuális módban használjuk a kamerát. Beállíthatjuk a fehéregyensúlyt, az expozíció kompenzációt, a zajszűrést, a dinamikatartomány kezelését stb. Aki kedvet kapott a Ricoh különlegességére, az most bruttó 124 900,- forintért megvásárolhatja azt a Fotoplus szaküzleteiben! Íme, pár képminta, és videó:

rtcimlap rtm1

rtm2

rtm3

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...