A Microsoft Pix alkalmazásával jobb fényképek készülhetnek

A Microsoft kiadott egy olyan fotós alkalmazást iOS operációs rendszert futtató eszközökre (az Androidos változat készülőfélben van), melynek segítségével embertársainkról készíthetünk sokkal jobb fényképeket. Ha aktiváljuk az appot, az folyamatosan rögzíti a témát, majd a kioldó megérintése előtti és utáni tíz képkockát menti el. Egy sor algoritmus utána elemzésbe kezd, hogy a képélesség, az expozíció, az arckifejezés és hasonló tulajdonságok alapján felmutassa a három legjobb fotót.

mspix2

Ha kiválasztottuk a szerintünk legjobbat, az alkalmazás az összes többi felvételből kinyeri a releváns információkat, majd azok felhasználása után (például az arcok megfelelő exponáltsága stb.) a helytakarékosság érdekében törli az összes többi képet, amit a témáról készített(ünk). A Microsoft Pix ezen túlmenően képes arra is, hogy egy sor hasonló fotóból egy mozgó, „élő” képet rakjon össze – persze csak akkor, ha az app úgy véli, hogy a mozgás a jelenetben érdekes lehet. Találkozhatunk még a szoftverfejlesztő Hyperlapse funkciójával, aminek itt a legfrissebb változata áll rendelkezésünkre.

mspix3

A Pix érdekessége, hogy idővel egyre jobban, hatékonyabban dolgozza majd fel képeinket, ugyanis az alkalmazás képes a „tanulásra” (mesterséges intelligenciáról azonban szó sincs, a fotózás során törölt képek alapján az alkalmazás anonim adatokat küldd vissza a Microsoftnak, ahol a fejlesztők a kapott információk alapján finomhangolhatják az algoritmusokat). A Microsoft Pix az Apple App Store-ból tölthető le.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...