Megérkezett a kalandkamerák új királya, a GoPro Hero 5

Nem is egy, hanem kapásból kétféle változatot jelentett be a GoPro a legújabb kalandkamerájából, a Hero 5-ből: az egyik a Session, míg a másik a Black utótagot viseli. Amint a korábbi generációknál, így a Black utótag továbbra is az abszolút csúcsot jelenti, jelenleg a Hero 5 Black a GoPro zászlóshajója ebben a termékcsaládban.

hero5black1

A GoPro Hero 5 Black 10 méteres mélységig vízálló; az 1/2,3”-os CMOS szenzor 12 MP-es állóképeket (JPEG és/vagy RAW), illetve 4K felbontású mozgóképeket képes produkálni – utóbbit 30 kép/mp-es képfrissítés mellett. A kamera paramétereit egy 2”-os érintőképernyő segítségével lehet beállítani, de a készüléket akár hangvezérléssel is beállíthatjuk (kétlem, hogy tudna magyarul). Az összesen három beépített mikrofonnal sztereó hangot lehet felvenni a videók mellé úgy, hogy közben az eszköz kiszűri a zavaró szélzajt.

hero5black2

A Hero 5 elektronikus (digitális) képstabilizátorral van felszerelve, ami állítólag tovább lett fejlesztve a korábbi modellekben található algoritmushoz képest. Az összes létező GoPro felfogatással kompatibilis Hero 5-ben van beépített GPS modul; a készüléket október másodikától lehet majd 400 dolláros áron megvásárolni.

hero5session

A Hero 5 Session az eredeti Session második generációja (továbbra sincs kijelzője ennek a kisebb modellnek) – a formavilágon kívül gyakorlatilag minden tulajdonságát felfrissítették, így szinte a Hero 5 Blackkel azonos szinten mozog. A Session is vízálló 10 méteres mélységig, és hangvezérelt. Szintén képes 4K felbontású mozgóképek rögzítésére (30 fps), ám az állóképeknél csak 10 MP a felbontás, és nincs RAW formátumban való felvétel. A Session is október másodikától lesz kapható, ára 300 dollár lesz.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...