Bővült a Gitzo Systematic állványcsaládja

A Gitzo egy sor új, a Systematic családba tartozó háromlábat mutatott be. Az új tripodok a gyártó állítása szerint stabilabbak, erősebbek, és egy újfajta lábszelvény-reteszt is felvonultatnak (G-lock Ultra leszorító). A Systematic család a Gitzo csúcskategóriája, a mérnökök ezeket az állványokat minden földi jóval felvértezték. Az újoncoknál új anyagokat használnak, nagyobbak a talpak, és a bővíthetőséget az Easy Link foglalattal növelték (azonos a Manfrotto Easy Linkjével).

gitzo1

Az állványok lábszárai az úgynevezett Carbon eXact szénszálas anyagból készülnek, ami annak ellenére, hogy könnyű, kellően merev, és stabil tartást biztosít. A Gitzo Systematic tripodok kifejezetten a nehézsúlyú fényképezőgépekhez, nagy objektívekhez készültek, ezért nagyon fontos volt, hogy az új lábak méretét megnöveljék a mérnökök. Ezek így sziklás talajon is kevésbé csúsznak, illetve nem süppednek el olyan könnyen a laza, murvás felületeken.

gitzo2

Az új háromlábak ára 800 dollárról indul, ám a hasonló újításokkal megáldott monopodok már kedvezőbben, akár 320 dollárért is megvásárolhatóak. Itthon a Manfrotto Magyarország viszonteladóinál várható a termékek megjelenése. Bővebb információért érdemes ellátogatni a Gitzo honlapjára.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...