Áradásban rekedt ember és kutya életét mentette meg egy drón

A drónok, sajnos, nem minden esetben örvendhetnek jó hírnévnek. Elsősorban az Egyesült Államokban – de az ért az EU sem kullog mögöttük olyan messze – történtek az elmúlt évek során különféle balesetek, amit a felelőtlen, esetleg képzetlen drónpilóták okoztak. A mostani hír viszont némileg kompenzálja azt a sok rosszat, amit korábban hallhattunk ezekről a repülő kamerákról: Észak-Karolinában, amit a napokban a Matthew névre keresztelt hurrikán tarolt le, egy operatőr („ImSoFIRST” művésznévvel) az elárasztott vidéket térképezte fel drónjával, mikor az egyik olvasója, Craig Williams észrevette a közzétett snitten, hogy testvére az egyik elárasztott ház felső szintjének ablakából integet kifelé, segítséget remélve.

fema1

Az illető az Instagramra kitett videó alatt szólt hozzá: „A fenébe, ez a testvéremék háza, az a redőnyös. Van rá bármi esély, hogy kimentsétek? A felső szinten rekedt.”. Azonnal érkezett is a kérdés, hogy komolyan írta-e, amit. „Halál komolyan. Van vele egy öreg kutya is, ami nem tud úszni. A helyi illetékesek szerint jelenleg nem tudják kimenteni.” – válaszolt Williams.

fema2

A drónpilóta megadta Williams-nek a telefonszámát, és azonnal egyeztettek, hogyan tudnának a házban rekedtek segítségére sietni. A történetnek jó vége lett, közösen találtak egy FEMA (Federal Emergency Management Agency – Amerikai Szövetségi Veszélyhelyzet-kezelési Ügynökség) csapatot, akik házról házra járva végül a testvért és idős kutyáját is kihozták a vízből. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...