Állítólag..

A Canon hamarosan, azaz április 5-én jelent be egy új fix gyújtótávolságú objektívet az APS-C szenzoros tükörreflexes fényképezőgépeihez. Az EF-S 35 mm F2.8 M IS STM nevében újdonságként szerepel az „M” rövidítés, aminek jelentését egyelőre senki sem tudja az illetékeseken kívül, ők pedig egyelőre hallgatnak. A tippek szerint lehet, hogy a jelöléssel a gyártó arra utal, hogy az objektív a) kompatibilis az EOS-M rendszerrel (szerintem nem valószínű), vagy b) hogy az optika makrózásra is alkalmas, és esetleg olyan beépített megvilágítással is rendelkezik, mint az EF-M 28 mm F3.5 Macro IS STM. Hamarosan kiderül.

A FujiFilm egy „csúcs-csúcskategóriás” fényképezőgépen dolgozik, ami azonban nem a középformátumú, és nem a full frame-es rendszereket fogja bővíteni, hanem APS-C méretű lapka köré épül majd. A gyártó ezt a titokzatos újdonságot az X-T2 és az X-Pro 2 fölé pozicionálja, és valószínűleg alábbi jellemzőkkel fog rendelkezni:

  • X-Trans szenzor
  • Az X-T vonalra hasonlító külalak
  • Drágább lesz, mint az összes eddigi APS-C szenzoros Fuji fényképezőgép
  • Videózásra ez lesz az eddigi legjobb APS-C lapkás Fuji masina
  • Ár: vélhetően 4-5000 dollár

Drónok hetente mentenek meg emberéleteket. A DJI felmérése szerint heti egy emberélet köszönhető a drónoknak, melyek nem csak természeti katasztrófák esetén vethetőek be sikeresen, hanem képesek akár eltűnt emberek felkutatásában is aktív szerepet játszani. A felmérés szerint – egy meg nem nevezett időszak alatt, de a számok alapján körülbelül az elmúlt egy-másfél évről lehet szó – összesen 59 életet menthettek meg a szakemberek drónoknak köszönhetően. Ebből az 59-ből 31-et áradások után, 19-et lavinák után, hegyvidéken, vagy egyéb, szárazföldi területen, és 9-et más jellegű vészhelyzetek után sikerült megmenteni.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...