Megjelent végre a Tamron 24-70 mm F2.8 új generációja!

A Tamron bemutatta a full frame szenzort is kirajzoló alapzoomjának legújabb generációját, az SP 24-70 mm F2.8 Di VC USD G2 (Model A032) objektívet! A generációváltás nem csak a termék külsejét változtatta meg, hanem a műszaki tartalom is a legmodernebb szintre került. A Tamron „Dual Micro-Processing Units (MPU)” egységei például a gyorsabb és pontosabb autofókuszálásért és a hatékonyabb képstabilizációért felelnek. Utóbbi esetben akár 5 FÉ is lehet az előny, ami nem nevezhető gyenge teljesítménynek.

A 12 csoportba rendezett összesen 17 lencsetag között megtalálható 2 db XR („eXtra Refractive” – különösen erős fénytörő hatású), 3 db LD („Low Dispersion” – alacsony szórású), 3 db GM aszférikus („Glass Molded” – egyetlen üvegdarabból kialakított), 1 db hagyományos aszférikus elem, és 1 db „hibrid” aszférikus lencsetag. Természetesen nem maradt ki a képből az eBAND és a fluorbevonat sem, melyek tovább csökkentik a becsillanásokat, illetve megnehezítik a szennyeződés megtapadását a frontlencsén.

Természetesen a Tamron SP 24-70 mm F2.8 Di VC USD G2 időjárásálló, így zord időjárásban sem kell lemondani a fényképezésről. A Nikon változat elektronikus rekeszvezérlésű, ami egyenletesebb és gyorsabb blendevezérlést tesz lehetővé. Az írisz kilenc, lekerekített alakú lamellából áll, ami kedvez a kellemes háttérelmosásnak. A termék kompatibilis a Tamron TAP-in konzollal, tehát otthonunk kényelmében frissíthetjük a vezérlőszoftvert, vagy akár „tuningolhatjuk” a lencserendszer autofókuszának a működését.

A Tamron SP 24-70 mm F2.8 Di VC USD G2 Nikon F foglalattal már augusztusban megvásárolható lesz, a Canon bajonettes változatra azonban szeptemberig kell majd várni. Az 1200 dolláros ár meglepően kedvező, ha figyelembe vesszük az objektív képességeit. További fontosabb paraméterek: 905 grammos tömeg, 88 x 111 mm-es méret, 82 mm-es szűrőmenet átmérő, belső fókuszálás, 38 cm-es tárgytáv, gyűrűs ultrahangos AF motor, F2.8-22 rekesztartomány.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...