40 éves fényképezőgéppel tér vissza a Polaroid

Visszatért a Polaroid! A vállalat ugyanis útnak indította Polaroid Originals márkáját, ami az analóg, instant fotográfiáról szól. Az új márkanév két első terméke a OneStep 2 instant fényképezőgép, és az i-Type névre keresztelt film. Az eredetileg 1937-ben alapított Polaroid a 90-es évek elején élte virágkorát, ám 2001-ben csődbe ment. 2008-ban aztán az instant film is eltűnt egy időre, mert akkorra leálltak az utolsó gyárak is. Évekkel később a The Impossible Project újraindította ezt az évtizedeken át népszerű technológiát, s a vállalkozók felvásárolták az utolsó Polaroid gyártósort Hollandiában. Idén májusban a The Impossible Project csapata megszerezte a Polaroid márkanevet és annak szellemi tulajdonát, amivel egy korszak lezárult (megszűnt a The Impossible Project), és egy új elkezdődött (megszületett a Polaroid Originals).

A OneStep 2 instant fényképezőgép az ikonikus OneStep hagyományait követi, ami körülbelül négy évtizeddel ezelőtt volt nagy slágertermék. Csakúgy, mint elődje a OneStep 2 is egy teljesen analóg fényképezőgép, ami kompatibilis a Polaroid 600-as filmjével, és fogadja az új i-Type-ot is. Az új készülék legfontosabb ismérvei a jó minőségű optika, a 60 napig is rendelkezésre álló akku (1100 mAh, USB-n keresztül tölthető), a beépített vaku, az önkioldó, és a minimalista dizájn. Az új filmben már nincs elem, így olcsóbb lehet, mint a régi 600-asok. Apró érdekesség: az i-Type névben az „i” az „incredible”, avagy hihetetlent jelenti. Az új filmek közt lesz színes és fekete-fehér egyaránt, így mindkét műfaj szerelmesei kiélhetik majd vágyaikat az új fényképezőgéppel és az új filmekkel.

A Polaroid OneStep 2 október 16-tól fehér és grafitszürke színekben lesz kapható, ára 100 dollár lesz. Az új i-Type film viszont már most is megvásárolható, egy nyolcas csomagért 16 dollárt kérnek.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...