Beépített telekonverterrel érkezett a Nikon 180-400 mm-es teleobjektívje

A Nikon ma kora reggel jelentette be legújabb, telekonverterrel egybeépített teleobjektívjét, az AF-S Nikkor 180-400 mm F4E TC1.4 FL ED VR-t. Amint már nevéből is kiderülhet, a lencserendszert egy 1,4-szerező részegységgel egészítették ki a mérnökök, amelynek használatával a gyújtótávolsági tartomány 252-560 milliméterre nyújtható meg 1 FÉ veszteséggel. Az újdonság kirajzolja a teljes kisfilmes képkört; a beépített képstabilizátorral 4 FÉ-t nyerhetünk, amire nagy valószínűséggel még monopodon való használat során is szükségünk lehet.

Az AF-S Nikkor 180-400 mm F4E TC1.4 FL ED VR írisze kilenc lekerekített lamellából áll, amit F4-32 közti értékekre lehet szűkíteni. A termék optikai felépítése igen összetett: az összesen 27 darab lencsetagot 19 csoportba rendezték a tubus belsejében. Az üvegelemek közt található 1 db fluorit és 8 db ED is. Természetesen alkalmazták a Nikon Nano kristályos és fluoritos bevonatait is. Az objektív legkisebb tárgytávja kereken 2 méter, a legnagyobb nagyítása 0,25x. A gyors, halk élességállításról a gyűrűs ultrahangos motor gondoskodik.

A 3500 grammos tömeghez 128 x 363 mm-es terjedelem társul, ami nem is csoda egy ilyen objektív esetén. A tubus amúgy magnéziumötvözetből készült és természetesen időjárásálló szigeteléssel is ellátták. Szűrőket csak hátul, a bajonett előtt lehet becsúsztatva alkalmazni; a filterfiók 40,5 mm-es szűrőket fogad. A Nikon AF-S Nikkor 180-400 mm F4E TC1.4 FL ED VR nem lesz olcsó: 12 400 dollárt, azaz 3,89 millió forintot kérnek érte, ha majd márciusban a boltokba kerül.

Sajtóközlemény

A Nikon kiterjesztett funkciójú teleobjektívje sport- és teremészetfotózáshoz

A Nikon bemutatja az AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR objektívet, az első teleobjektívet a NIKKOR sorozatból, amely beépített 1,4x telekonverterrel rendelkezik. A mindig éles és mindig stabil zoomobjektív 560 mm-es elérést biztosít az olyan események fényképezéséhez, amelyek ezt megkövetelik.

Akár a stadionban, akár a hegyvidéken fényképez, az AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 biztosítja, hogy az összes lehetőséget kiválóan kihasználhassa a terepen. A masszív, jól elhelyezett karral könnyen és kényelmesen aktiválható a telekonverter. A fotósok a 180–400 mm (f/4) gyújtótávolság-tartományt 560 mm-re (f/5,6) növelheti anélkül, hogy változtatnia kellene a fényképezőgép fogásán, vagy el kellene vennie a szemét a keresőtől. A korszerű optikai felépítés biztosítja, hogy a fotósok kiterjeszthetik az elérési távolságot az élesség bármilyen romlása nélkül. A Nikon rázkódáscsökkentő (VR) rendszere négylépcsős előnyt nyújt akkor is, ha a telekonverter be van kapcsolva. A SPORT VR megbízhatóan követi a gyorsan mozgó tárgyakat, a korszerű autofókusz pedig villámgyorsan élesre állítja a témát. A még jobb ergonómia érdekében a zoom- és fókuszgyűrűk megszokott sorrendjét megfordítottuk a jobb kiegyensúlyozás érdekében, a fluorit objektívelemnek köszönhetően pedig kisebb az objektív súlya.

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmarketing-menedzsere szerint: „Ez a teleobjektív a sport- és természetfotósok igényei szerint készült, akik nagy távolságból szeretnek fotózni. Az optikai technológiában bekövetkezett fejlődésnek köszönhetően nagyobb sokoldalúság és nagyobb távolságok érhetők el a súly és teljesítmény terén szükséges kompromisszumok nélkül. Nem kell olyan gyakran objektívet cserélni, így kevesebb lesz a kihagyott fotózási lehetőség is a terepen.”

Főbb jellemzők

  • Beépített 1,4x telekonverter: a 180–400 mm (f/4) gyújtótávolság-tartomány 560 mm-re növelhető (f/5,6).
  • Minden gyújtótávolságnál éles: a kép teljes területén és a teljes zoomtartományban remek képélességet biztosít még maximális rekesznyílás mellett is.
  • Stabil működés gyors mozgásnál is: a VR lehetővé teszi akár négy lépésközzel rövidebb záridők alkalmazását is.1 A SPORT VR megbízhatóan követi a gyors mozgású témákat.
  • Mindig a célon: a továbbfejlesztett AF-követés lépést tart a gyors mozgású témákkal. Az elektromágneses rekesz pontos expozíciót biztosít nagy képkockasebességgel készített felvételek mellett is.
  • Terepre kész: az objektívváz minden mozgó része időjárásálló tömítéssel van ellátva. A fluorbevonat aktívan taszítja a vizet, a port és a szennyeződéseket a képminőség feláldozása nélkül.

Ha bővebb tájékoztatást szeretne kapni a Nikon díjnyertes termékeiről, látogasson el a következő webhelyre: www.nikon.hu

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...