Megjelent a FujiFilm X-A5 fényképezőgépe

A FujiFilm bejelentette az X-A5 jelű, tükör nélküli rendszerkompaktját, aminek legnagyobb újdonságai a fázisérzékelős autofókusz és a 4K felbontású videó. A belépő kategóriát bővítő masina lelke egy 24 MP-es, APS-C méretű szenzor, ami a hagyományos Bayer-féle színszűrőt alkalmazza. A továbbfejlesztett képfeldolgozó processzor állítólag másfélszer gyorsabb az elődmodellben találhatónál, így a lassú működés már a múlté. A szenzorra épített fázisérzékelőknek köszönhetően az autofókusz is sokat javulhatott, de ez majd a tesztekből fog csak igazán kiderülni.

A mérnökök hatékonyabb jelenetfelismerő rendszerrel és jobb bőrszín-visszaadást ígérnek, de ami talán még ezeknél is fontosabb, hogy az X-A5 akkuja tovább bírja majd szuflával (a CIPA mérései szerint egy töltéssel 450 képet lehet készíteni). Az újoncban beépített Bluetooth modul is található, ami a folyamatos, alacsony energia igényű összeköttetést biztosítja fényképezőgép és okostelefon közt. Említést érdemelnek még a ködszűrő és a HDR Art szűrők, amik nevüknek megfelelő szolgáltatást nyújtanak. A továbbfejlesztett videós képességek potenciálját növeli a külső mikrofonoknak szánt aljzat is, így már nem kell beérni a beépített hangfelvevő rendszerrel.

A FujiFilm X-A5 forgalmazása február elején indul; a készüléket a szintén új XC 15-45 mm F3.5-5.6 OIS Power Zoom objektívvel szettben lehet majd megvásárolni 600 dolláros áron.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...