Micsoda szépség: a Sigma bemutatta 14-24 mm F2.8 DG HSM Art objektívjét

Full frame szenzoros fényképezőgépekhez tervezte a Sigma a 14-24 mm F2.8 DG HSM Art objektívjét, amiről ma reggel rántották le a leplet. A lencserendszer Canon, Nikon és Sigma bajonettel kerül majd a boltokba. A 16 lencsetagot 11 csoportba építették a tubusba; összesen 1 db aszférikus, 3 db SLD és 3 db FLD különleges lencsetag gondoskodik a tökéletes képminőségről. A blende írisze 9 db lekerekített lamellából áll, és egészen F22-ig lehet szűkíteni a nyílást. A legkisebb tárgytáv 24 cm, a legnagyobb nagyítás 0,18-szoros.

A Sigma 14-24 mm F2.8 DG HSM Art gyűrűs ultrahangos AF motorral van felszerelve, ami gyors és néma élességállítást tesz lehetővé. A fókuszálás belsőleg történik, tehát az objektív nem változtatja a folyamat során a hosszát. A 132 x 102 mm-es terjedelemhez 1150 grammos tömeg társul, a szigetelt tubus magnéziumötvözetből lett kialakítva. Érdekesség, hogy a gyártó ezt az objektívet is a nagyfelbontású szenzorokkal (50+ MP) való használathoz tervezte, ráadásul 1%-nál kisebb torzítást ígérnek a fejlesztők. A Canon változat ráadásul képes arra, hogy a vázakkal együtt dolgozzon, és így be lehessen kapcsolni a korrekciós profilokat.

Az új, úgynevezett „Front Conversion Service” szolgáltatás során lehetőségünk nyílik arra, hogy a tubussal egybeépített virágszirom alakú napellenzőt levetessük. Ennek előnyét elsősorban a többgépes VR felvételek során lehet kamatoztatni, hiszen így minimálisra csökkenthető annak az esélye, hogy a napellenző árnyékoljon, vagy belelógjon a felvételbe. Cserébe az ívelt és igen méretes frontlencse védtelenné válik. Mindegyik Sigma 14-24 mm F2.8 DG HSM Art objektív a gyártó japán gyárában, Aizuiban készül. Egyelőre nem tudni, hogy mikortól és mennyiért lesz kapható ez a termék.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...