Lehullott a lepel: íme, a Samyang XP 50 mm F1.2

Végre hivatalosan is bemutatkozott a Samyang legújabb XPert objektívje, az XP 50 mm F1.2. A korábban felröppent pletykákból már megismerkedhettünk a lencserendszer küllemével, de még nem voltak publikusak a műszaki paraméterek. A Samyang az újdonságot az 50+ megapixeles fényképezőgépekhez, illetve a 8K+ felbontású videókhoz tervezte, így bizonyára nem lesz gond a felbontóképességével.

A manuális élességállítású Samyang XP 50 mm F1.2 egyelőre csak Canon EF bajonettel készül; írisze 9 lekerekített lamellából áll és egészen F16-ig szűkíthető. Összesen 11 lencsetag lett 8 csoportba rendezve beépítve a tubusba – egy aszférikus és egy magas szórású lencsetag is bekerült az optikai formulába. Természetesen a megfelelő bevonatokkal is ellátták az üvegfelületeket, így a szellemképek előfordulásának esélye szinte elhanyagolható.

Még pár fontosabb műszaki adat: legkisebb tárgytáv: 45 cm, legnagyobb nagyítás: 0,17x, szűrőmenet átmérője: 86 mm (!), mérete: 117,4 x 93 mm, tömege: 1200 gramm (!). Az objektív ára magasabb annál, mint amire számítottam: a gyártó 950 eurót kér érte. Akinek szüksége van egy ilyen szépségre, az márciustól keresse a boltokban.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...