A Blackmagic UFO-ja 4K filmeket rögzít

Megjelent a Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K, ami m4/3-os foglalatának hála tucatnyi objektívvel bővíthető. A termék már nevével is utal arra, hogy akár 4K felbontású mozgóképeket lehet vele rögzíteni, ráadásul RAW formátumban! Az UFO-ra hasonlító kis kézi kamera a 2013-ban bejelentett Pocket Cinema Camerát váltja, aminek még a Full HD felbontás volt a csúcsa, de már szintén RAW formátumban rögzítette a videókat. A Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K-ban egy 4/3”-os képérzékelő található, aminek 4096 x 2160 pixel a felbontása, HDR anyagok felvételére is képes, valamint 13 FÉ dinamikatartománnyal bír.

Érdekessége még a „Dual Native ISO”, avagy itt is két különálló áramkör gondoskodik az alacsony zajszintről; a Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K esetében legfeljebb ISO 25 600-ig lehet emelni az érzékenységet. A szénszálas műanyag vázzal állóképeket is lehet készíteni: egy különálló, kisebb kioldó szolgálja a fotózást. A készülék hátoldalán egy nagy, 5”-os érintőképernyő található, ami aktívan részt vesz a gép vezérlésében.

A HDMI aljzaton keresztül 10-bit színmélységű adatfolyamot lehet küldeni külső felvevőre, vagy monitorra. A Pocket Cinema Camera 4K ugyanazt az operációs rendszert kapta, mint a nagyobb Ursa Mini, így a filmkészítőknek nem kell új vezérléssel bajlódniuk. Mivel igazi videokamerát épített a Blackmagic, ezért nem csoda, hogy a csatolófelületen megtalálható a mini XLR aljzat is, ami 48 V fantomtápot is nyújt mikrofonok részére, de van egy 3,5 mm-es Jack aljzat, valamint egy reteszelhető tápcsatlakozó. A kor szellemének megfelelve ott van a többi mellett az USB-C csatlakozó is, amin keresztül akár külső SSD-re is vehetjük a filmet.

Ja, igen, a legfontosabb részlet majdnem lemaradt: a Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K 10-bit ProRes, 12-bit RAW formátumokat ismer, 4K felbontásban 60 fps-re képes. Van 4 db beépített mikrofon, Bluetooth modul, SD (UHS-II) és CFast 2.0 aljzat. A legszebb az egészben, hogy a Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K ára nagyon baráti: csupán 1295 dollárt kérnek majd érte, amikor majd valamikor idén végre a boltokba kerül.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...