Négy új dögös objektívvel kopogtat a Venus Optics

Nagy zsugás lett a Venus Optics, olyan objektíveket jelentett be, amelyekkel ott lehet a csúcson! A négy közül mindenféle tekintetben a legkisebb lencserendszer a Laowa 4 mm F2.8 Fisheye MFT halszem, amit a gyártó a m4/3 rendszerhez kínál. A 210 fokos látószöggel rendelkező objektív összesen hét lencsetagot tartalmaz hat csoportba rendezve, és csupán 135 grammot nyom! A hét lamellából álló íriszt F2.8 és F22 közti értékekre lehet állítani, a legkisebb tárgytáv 8 cm, a legnagyobb nagyítás 0,11x. A már említett tömeghez 45,2 x 25,5 milliméteres terjedelem társul.

A Laowa 10-18 mm F4.5-5.6 FE Zoom a világ legnagyobb látószögű optikája a Sony full frame fényképezőgépeihez. A 130 és 102 fok közti látószögekkel bíró objektívet a gyártó eredetileg utazózoomnak tervezte: a 496 grammos tömeghez 70 x 90,9 mm-es méret társul. Az optika tíz csoportba rendezve összesen 14 lencsetagot tartalmaz, az írisz hét lamellából áll. A legkisebb tárgytáv 15 cm, míg a legnagyobb nagyítás 0,25x. Érdekessége az üvegnek, hogy szűrőzhető, ugyanis a hátsó lencsetag mögött van egy foglalat, amibe filter csúsztatható.

Harmadik a sorban a Laowa 100 mm F2.8 2X Ultra Macro APO, amit a gyártó szintén full frame szenzorokhoz tervezett. Érdekessége ennek a lencserendszernek, hogy kétszeres nagyítást nyújt. A Laowa 100 mm F2.8 2X Ultra Macro APO többféle rendszerhez lesz kapható: a gyártó Canon EF, Nikon F, Pentax K és Sony E foglalattal fogja ellátni. Furcsa, hogy a különböző rendszerekhez gyártott objektíveknek eltérő számú rekeszlamellájuk lesz. A Nikon és a Pentax hetet kap, míg a Canon és a Sony 13 lamellás blendével érkezik majd. A tubusban egyébként 12 lencsetag található tíz csoportba rendezve, a 638 grammos tömeghez 72 x 125 mm-es méret társul. A szűrőmenet minden esetbe 67 mm lesz.

Végül, de nem utolsósorban egy középformátumú üveggel zárul a Venus Optics mostani bejelentése: a Laowa 17 mm F4 GFX Zero-D-t a FujiFilm GFX rendszeréhez illeszti a gyártó. Ez az objektív a legösszetettebb a sorban: összesen 21 lencsetagot épített a gyártó a tubusba (14 csoportba illesztve). A blende íriszi ennél a lencserendszernél is csak hét lamellából áll, a legkisebb tárgytáv 20 cm, a legnagyobb nagyítás 0,28x. A szűrőmenet átmérője 86 mm, a 829 grammos tömeg mellett 77,1 x 124,5 mm-es terjedelemmel kell számolni. Egyelőre ez a termék lesz a világ legnagyobb látószögű, natív bajonettel rendelkező objektívje a FujiFilm GFX rendszerhez (113°-os látómező).

Egyelőre sem árakat, sem pontos szállítási dátumokat nem tett közzé a Venus Optics, de valamikor év közepe, év vége felé várható a boltokba kerülés. Íme, a teljes táblázat a műszaki paraméterekről:

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...