100 MP-es a Phase One új drónkamerája

A Phase One bejelentette legújabb középformátumú drónkameráját, az iXM 100MP-t, ami amint már neve is elárulja, 100 MP felbontású fényképeket készít. A készülék lelke egy hátulról megvilágított Sony BSI CMOS szenzor, amely 44 x 33 mm oldalméretű. A felbontás mellett a kamera sebessége is figyelemre méltó, hiszen 3 kép/mp-es sorozatfelvételre képes. A dinamikatartomány hatalmas, kb. 15 FÉ; az érzékenységet ISO 50-6400 közé állíthatjuk, ami igen konzervatív tartománynak mondható.

A Phase One iXM 100MP megfelel az IP53 előírásoknak, tehát időjárásállónak mondható. A kamera cserélhető objektíves, ami az RSM bajonettnek köszönhető. Az aljzatok közt megtalálhatjuk az USB 3.0-t, de van 10 Gbites Ethernet csatlakozás is. A 14-bites RAW-ra is képes készülék adatait XQD formátumú memóriakártyákra menti. A csupán 630 grammos kamera infravörös-szűrővel is fel van szerelve.

A Phase One négy új RSM bajonettes lencserendszerről is lerántotta a leplet: a 35 mm-es és a 80 mm-es változatok fix fókuszúak, míg egy másik 80 mm-es, valamint egy 150 mm-es optika motorizált élességállítású. Az összes objektív központi záras. Nem titok, hogy a Phase One iXM 100MP elsősorban az ipari célú bevetésekre szánják, ami a kamera és az objektívek árait eltekintve nem is csoda: a készülék 40 000, míg egy-egy objektív 10 000 dollárba kerül. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...