A Panasonic új strapabíró fényképezőgépe beépített keresőt is kapott

Megjelent a Panasonic DC-FT7, ami a világ első olyan strapabíró fényképezőgépe, aminek beépített elektronikus keresője is van. Az 1,17 MP-es EVD 0,2” átmérőjű, nagyítása 0,45-szörös (ekv.). Ha azonban nem akarjuk (vagy nem tudjuk, mert például egy búvármaszk van rajtunk) használni a keresőt, akkor még mindig ott van a 3”-os kijelző a hátoldalon, amivel összerakhatjuk a kompozíciót. Az FT7 amúgy egy 1/2,3”-os, hátulról megvilágított (BSI) CMOS szenzor köré épül, aminek 20 MP a felbontása. A beépített optika ekvivalens 28-128 mm a gyújtótávolsági tartománya, az F-értékek F3.3-5.9-ről indulnak (nagylátó/tele).

A készülék 31 méteres mélységig vízálló, képes kibírni akár egy 2 méteres magasságból történő leejtést, és akkor sem lesz baja, ha egy legfeljebb 100 kg-os személy rálép. A gép természetesen fagyálló is: -10°C-ig nem kell félteni (alatta is valószínűleg csak az akkumulátor okozhat gondot). A kontrasztérzékeléses autofókusz 49 AF-mezőre támaszkodhat, a sorozatfelvételi sebesség AF-követéssel 5 kép/mp. A mozgóképek szerelmesei sem járnak rosszul, ha ezt a fotómasinát választják: 4K felbontásban 24/30 kép/mp, míg Full HD-ban akár 60 kép/mp is lehet a képfrissítés frekvenciája. HD-ban akár 120 kép/mp-re is válthatunk, amivel például remek lassított felvételeket is készíthetünk.

A gép tudástárába belekerült a 4K Fotó funkció, az utólagos élességállítás, és a 8 MP-es képek kinyerése a videóból. Van beépített WiFi modul is, így a 450 dolláros fényképezőgépet akár okoseszközeinkkel is összeköthetjük. A Panasonic DC-FT7 a nyár folyamán kerül a boltokba, s majd sárga, kék, illetve fekete változatban vásárolhatjuk meg.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...