Megérkezett a Leica C-Lux és a Leica Zagato M10

Mint általában az lenni szokott, most is megelőzték a pletykaoldalak a hivatalos bejelentéseket. A Leica azonban most végre tiszta vizet öntött a poharakba, és lerántotta a leplet két új fényképezőgépéről, a kompakt C-Luxról és a cserélhető objektíves M10 különkiadásról, a Zagatoról.

A Leica C-Lux tulajdonképpen egy átcímkézett és átfazonírozott Panasonic DC-TZ200 ultrazoom, aminek lelkét egy 20 MP-es, 1” méretű hátulról megvilágított (BSI) CMOS szenzor, valamint egy 15-szörös átfogású optika alkotja. Az F3.3-6.4 értékekről induló lencserendszer ekvivalens 24-360 mm-es tartományt kínál, ami elég széles körben bevethető. A kompakt a JPEG állományokon kívül RAW-t is ment, ami az utómunka során lehet óriási előny. A 2,33 millió képpontos elektronikus kereső képe szépnek ígérkezik, de ezt majd a későbbi tesztek tisztázni fogják.

A Leica C-Lux-szal legfeljebb 4K felbontású videókat rögzíthetünk 30 kép/mp-es frekvenciával, 100 Mbps-os adatsűrűséggel. Utólagosan 8 MP-es JPEG képeket menthetünk ki a 4K-s videókból, ahol az expozíciós adatok is bekerülnek az EXIF táblába. A funkciók és szolgáltatások közt megtalálható a 3”-os érintőképernyő, a beépített WiFi modul, vagy az 1/16 000 mp-es záridőre képes elektronikus zárrendszer. A C-Lux 1050 dolláros áron vásárolható meg.

A Leica másik üdvöskéje az M10 Zagato, ami korlátozott mennyiségben (összesen 250 darab) készül a németek gyárában. A Leica Zagato M10 érdekessége, hogy az azonos nevű, luxusautók gyártásával foglalkozó műhely tervezte. Mint az általában lenni szokott, az egyedi kialakítású vázhoz egyedi objektív is jár majd. Ezúttal a Summilux-M 35 mm F1.4-et kapja majd hozzá a vásárló.

Az M10 Zagato kiadás tetőlemeze alumíniumból készül csakúgy, mint a fenéklemez, a külső borítás, illetve a vezérlőtárcsák (mivel az alumíniumot használja a Zagato az autók építéséhez is). A könnyűfém használatával a „sima” M10-hez képest így a különkiadás jó 70 grammal kevesebbet nyom a mérlegen. A műszakilag a hagyományos M10-zel megegyező Zagato különkiadásért 18 000 angol fontot (6,85 millió forintot) kell majd fizetni.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...