125-szörös nagyításra képes a Nikon Coolpix P1000!

Erre már nincsenek szavak: a Nikon új bridge gépe új szintre emelte a telefotózás fogalmát. Ha azt hitted, hogy a Coolpix P900 83-szoros átfogású optikájánál nincs hova tovább, akkor hatalmasat tévedtél, hiszen az utódmodell, a Coolpix P1000 immár 125-szörös nagyítást kínál, ami kisfilmes értékekkel kifejezve 24-3000 mm-es átfogásnak felel meg! Hogy a gép optikáját még elfogadható (és kezelhető) keretekben tarthassák, az F-értékek F2.8, illetve F8-ról indulnak. A Nikon P1000-nek tehát egyértelműen az óriási átfogása lenne a legfontosabb eleme? Van rá esély, de azért akadnak még érdekes és hasznos szolgáltatások, funkciók, amik egyedivé teszik ezt a készüléket.

Ilyen például a 16 MP-es, hátulról megvilágított (BSI) CMOS képérzékelője (1/2,3”), aminek érzékenységi tartománya ISO 100-6400 közé esik, vagy a JPEG melletti RAW rögzítés, ami nagyon hiányzott anno a P900-ból. De szintén nem elhanyagolandó a 2,36 millió képpontos elektronikus kereső, vagy a kihajtható, elforgatható (de nem érintésérzékeny) kijelző, vagy a 4K felbontású videók rögzítésének lehetősége. A fotómasina vázán mikrofon bemenetet is találunk, így nem csak a beépített egységgel lehet dolgozni. Természetesen van beépített WiFi és Bluetooth modul is, így a fájlok vezeték nélküli átvitele, vagy a gép távvezérlése okostelefonról is megoldható.

Egy akkutöltéssel körülbelül 250 fénykép készíthető a CIPA mérései szerint, és a beépített képstabilizációs rendszer akár 5 FÉ előnyre képes – ez utóbbinak óriási szerep jut majd a tele-tartományban. Az expozíciót teljesen manuálisan is vezérelhetjük – a záridőt például 1/4000 és 60 mp közti értékekre állíthatjuk. A Nikon Coolpix P1000 szeptembertől lesz majd megvásárolható, ára egy híján 1000 dollár lesz. Íme, a hivatalos sajtóközlemény:

Sajtóközlemény

BEMUTATJUK A FÉNYKÉPEZŐGÉPET, AMELY TÁVCSŐNEK ÉRZI MAGÁT. EZ A COOLPIX P1000 MEGAZOOM

A Nikon bemutatja a vadonatúj COOLPIX P1000 gépet – a világ egyetlen olyan kompakt fényképezőgépét, amely 125-szörös optikai zoommal rendelkezik.1 A Hold felszínétől a vadvilágig és a távoli repülőgépekig olyasmiket örökíthetnek meg a felhasználók, amelyek eddig elérhetetlenek voltak.

Ezzel a rendkívüli, 16 MP-es felbontású fényképezőgéppel gyerekjáték csodás fényképeket és videókat készíteni. A 125-szörös optikai zoom a világ legnagyobb, 24–3000 mm-es zoomtartományát kínálja.1,2 A 250-szeres Dynamic Fine Zoom funkció digitálisan kiterjeszti a zoomtartomány felső határát – egészen a szinte hihetetlen 6000 mm-es értékig.2,3 Ez a zoomteljesítmény még a hold krátereinek megörökítéséhez is elegendő.

A nagy fényerejű f/2,8-as NIKKOR objektív gyenge fényviszonyok mellett is kiválóan teljesít. A Nikon fejlett objektívtechnológiája minimálisra csökkenti a torzítást, így még ultranagy telefotós gyújtótávolsággal fotózva is rendkívül éles képek készíthetők. A RAW-támogatás lehetővé teszi a fotósok számára, hogy tömörítetlen képfájlokat mentsenek, és exportálják őket a kedvenc feldolgozó- és szerkesztőprogramjukba. A filmezés rajongói szuper-teleobjektíves 4K-/UHD-videókat készíthetnek, ez pedig tökéletes a távoli vadfotózáshoz, amikor az állatokat természetes élőhelyükön szeretnénk megörökíteni.

Ahogyan Ines Bernardes, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „Akár a szuperholdat szeretnénk fotózni, akár a fészküket elhagyó madárfiókákat, a COOLPIX P1000 tökéletes választás. A hihetetlenül tág, nagy látószög és szupertelefotó között állítható tartománynak köszönhetően a teljes jelenet éppúgy megörökíthető, mint a legapróbb részletek. Ez a kompakt megazoom fényképezőgép ráadásul kevesebbet nyom, mint egy szupertelefotó-objektívvel felszerelt DSLR-fényképezőgép súlyának egynegyede, így nagyszerű társ a túrázáshoz és az utazáshoz.”

Főbb jellemzők

  • Ultranagy zoom. Többé a csillagos ég sem jelent határt. Fényképkészítés 125-szörös optikai zoommal (24–3000 mm) és 250-szeres Dynamic Fine Zoommal (6000 mm).
  • Lélegzetelállító képek. A nagy fényerejű f/2,8-as NIKKOR objektív, a 16 MP-es érzékelő, az EXPEED képfeldolgozó rendszer, valamint a RAW-támogatás rendkívül éles képek készítését teszi lehetővé.
  • Szupertelefotós 4K-filmek. Könnyedén készíthetők 30p sebességű 4K-/UHD-felvételek, a Full HD-videók (1080p) pedig akár 60p képkockasebességgel is rögzíthetők. A videókhoz ráadásul sztereó hang is rögzíthető, és a HDMI-kimenet tiszta hangzásának minden előnye is rendelkezésre áll.
  • Bemozdulásmentes képek. A Dual Detect optikai VR (rázkódáscsökkentés) ellensúlyozza a fényképezőgép rázkódásának hatását, így élesebb képek és videók születhetnek. Az aktív módú rázkódáscsökkentési funkciónak köszönhetően stabilabb a kereső és a monitor képe.
  • Minden szögből tökéletes. A nagy fényerejű, 3,2 hüvelykes, 921 ezer képpontos felbontású LCD-monitor szinte bármilyen irányba dönthető és forgatható.
  • Könnyed zoomvezérlés. A nagy méretű markolat és az oldalsó zoomvezérlés megkönnyíti a kezelést. A zoom-visszaállító gomb azonnal visszaállítja az objektívet a szupertelefotó állásból a szélesebb látószögbe, így könnyen megtalálhatók azok a témák, amelyek a képen kívülre kerültek.
  • Tökéletes eredmények. A RAW-támogatás lehetővé teszi a tömörítetlen képfájlok mentését, majd feldolgozó- és szerkesztőprogramokba exportálását.
  • Ossza meg a csodát. A SnapBridge-csatlakozással a fényképek már fotózás közben szinkronizálhatók az okoseszközökkel. A SnapBridge segítségével az okoseszközök távvezérlőként is használhatók.
Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...