Hivatalosan is elstartolt a FujiFilm XF10

Apró, aranyos, ám „dögös belsővel” rendelkező fényképezőgép lett a FujiFilm új csúcskompaktja, az XF10, amelynek lelkét egy APS-C méretű, 24 megapixeles CMOS képérzékelő alkotja (hagyományos, Bayer-féle színszűrővel). A rendszer érzékenységét ISO 200 és ISO 12 800 közti értékekre lehet állítani, de kiterjesztett módban ISO 100 és ISO 51 200 is elérhető. A fotómasina fix objektívvel rendelkezik, amelynek 18,5 mm a gyújtótávolsága és F2.8 a kezdő fényértéke. Az objektív legkisebb tárgytávja csupán 10 centiméter, azaz igen közel mehetünk a témához. Az XF10 kezelőfelületét a letisztultság jellemzi, sehol nem találunk egy zavaró tényezőt sem – a gombok zöme szabadon kiosztható.

A gépváz hátoldalán egy 3”-os, érintésérzékeny kijelző található, aminek 1,04 millió képpont a felbontása. A hátoldalon található tovább egy AF-joystick, amivel az AF-mezőket választhatjuk ki alaphelyzetben – persze, ezeket az érintőkijelző segítségével is tetszőlegesen mozgathatjuk. Az Instagram szerelmesei örülhetnek: a FujiFilm XF10 dedikált 1:1 képarányt is kapott, így eleve olyan oldalarányú fotók születhetnek, amelyek megfelelnek az Instagram elvárásainak.

Filmkészítés szempontjából van egy jó és egy rossz hírem: a jó hír, hogy a kor elvárásainak megfelelve immár a 4K felbontás is elérhetővé vált; a rossz hír viszont, hogy ebben a képméretben legfeljebb 15 kép/mp lehet a képfrissítés sebessége (Full HD-ban viszont 50/60 kép/mp is választható). Az SD/SDHC/SDXC típusú memóriakártyákkal etethető készülék zársebességét 1/4000 és 30 mp közötti számokra állíthatjuk, a legnagyobb sorozatfelvételi sebesség pedig 6 kép/mp. A 280 grammos masinát augusztustól lehet majd megvásárolni, ára 500 dollár lesz.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...