400 és 600 milliméteres szuper telefotó objektívek érkeztek a Canon EOS rendszerhez

A Canon elvégezte a kötelező frissítéseket és kiadta két talán legnépszerűbb szuper telefotó objektívjének aktualizált változatát, az EF 400 mm F2.8L IS III USM-et és az EF 600 mm F4L IS III USM-et. Mindkét lencserendszer komoly súlycsökkentésen ment keresztül, így a 400-as 20, a 600-as 25%-kal lett könnyebb az elődmodelleknél! A fejlesztések az optikai formula finomhangolásán kívül a beépített képstabilizációs egységet is érintették: a 400 mm-es változatnál például a korábbi 3,5 FÉ helyett immár 5 FÉ előnyt nyújt a rendszer.

Az új 400 mm-es szuper telefotó

„EF 400mm f/2.8L IS III USM és EF 600mm f/4L IS III USM

A két új teleobjektív a csúcsteljesítmény és a könnyű design forradalmi ötvözete. Az EF 400mm f/2.8L IS III USM és EF 600mm f/4L IS III USM a világ lekönnyebb 400mm f/2.8 és 600mm f/4 objektívjei jelenleg. Az 5-lépéses képstabilizáló (IS) technológiának, rendkívüli könnyű súlyának és a új designjának köszönhetően a fotográfus a gépet kézben tartva is minden eddiginél szebb képet készíthet, hiszen így a bemozdulás okozta életlenségek jelentősen csökkenthetők. Ideálisak akció és természetfotózásra.
A páratlan optikai fejlesztés jelentősen csökkentette az objektívek súlyát. Az EF 400mm f/2.8L IS III USM a korábbi 3850 gramm helyett 2840 gramm és az EF 600mm f/4L IS III USM a korábbi 3920 gramm helyett 3050 gramm.

Brutális ágyú a 600-as

A Canon L-sorozatában jellemző fehér színezés most hőszigetelő bevonat, amely lehetővé teszi a különböző hőmérsékleti viszonyok közötti használatot. Időjárásálló tömítései a por és nedvesség ellen védik, fluor bevonata által könnyen tisztítható. A fluorit csökkenti a kromatikus aberrációt, javítja a felbontást és a kontrasztokat. Az SWC (Subwavelength Structure Coating) olyan bevonat, amely jelentősen csökkenti a peremsötétedéseket. A 9 lamellás blendekialakítással szemet gyönyörködtetően moshatjuk el a kép hátterét. A természeti és akciódús jelenetek megörökítéséhez a gyűrűs USM autófókusz motor és a nagysebességű CPU rendkívül gyors és halk exponálást tesz lehetővé. Video rögzítésénél is kreatívabbak lehetünk, mert mindkét objektív támogatja a pull-focust a power zoom funkció segítségével és a gyorsabb munkavégzéshez elérhető a fókusz rögzítés is. Könnyedén előre beállítható a motoros fókusz. Bármikor kézzel utána lehet húzni az élessége, amit a full-time manuális focus-control tesz lehetővé. Az elektronikus szabályzóval személyre szabhatjuk a fókusz sebességét így manuálisan is hihetetlen pontos lesz az élesség állítás.

Egyéni stílusos képeket könnyedén készíthetünk ezekkel az objektívekkel. A hengeren az ujjbegyekkel vezérelhetjük a fókuszt, sőt 2 előre beprogramozott beállítást egy pillanat alatt indíthatjuk a pre-set gyűrűvel. A fókuszállítások és az IS egyaránt kényelmesen vezérelhető. Figyelembe véve azt, hogyan dolgoznak és utaznak a fotósok, egy új könnyű hordtáska is készült az EF 400mm f/2.8L IS III USM és EF 600mm f/4L IS III USM objektívek egyszerű szállításához. A hagyományoknak megfelelően kemény tok is kapható hozzájuk, és egy új rövid csuklya is választható kiegészítő.” – áll a hivatalos sajtóközleményben.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...