Digitális-analóg hibrid fényképezőgépet mutatott be a FujiFilm

Megjelent a FujiFilm Instax sorozatának legújabb tagja, a Square SQ20, amely már nevével is árulkodik arról, hogy négyzet alakú instant filmre dolgozik. Az analóg, azaz filmes alapú fényképezőgép szolgáltatásai közt azonban szerepel a rövidfilmek felvétele (maximum 15 mp) és a „Time Shift Collage” (időeltolásos kollázs) funkció, amelynek közreműködésével egy négy darab felvételből álló kollázst készíthetünk. A készülék lelke egy digitális képérzékelő, így hát nem egyből az instant filmre vetül az ekv. 33,4 mm-es, F2.4-es optikán áthaladó fény. Az 1/5”-es CMOS lapka 1920 x 1920 pixeles felbontású fényképeket készít, ezeket dolgozza fel és ebből lesznek az azonnali képek. Az adattárolásért microSD memóriakártyák felelnek, de van egy kb. 50 kép kapacitású beépített memóriaegysége is a fotómasinának (erre 30 másodpercnyi videó fér).

Az autofókusz kontrasztérzékeléses TTL rendszerű; van követőfókusz is, de az csak a mozgóképekhez használható. A legkisebb tárgytáv 10 cm lehet, a zársebességet 1/7500 és 1/2 mp közti értékekre állíthatja az automatika (BULB módban 10 mp a csúcsérték). Az érzékenységet a rendszer ISO 100-1600 közé lövi be a környezetnek megfelelően, a fénymérés 256 zónás. Van önkioldója is a gépnek, ez 2 illetve 10 mp lehet. Összesen 16-féle képhatással színesíthetjük álló- és mozgóképeinket. A FujiFilm Instant Film „instax SQUARE” filmeket tíz lap/csomag adagokban vásárolhatjuk meg külön a készülékhez.

A fényképezőgép által készített képek színcsatornánként 256 árnyalatúak (16,7 millió szín) és egy-egy nyomat 12 mp alatt készül el. A gép hátoldalán egy 2,7”-os kijelző (230 000 képpontos felbontással) segíti a munkát. A Square SQ20 390 grammos tömegéhez 119 x 127 x 50 mm-es terjedelem társul, az áramellátásról egy beépített Li-ion akku gondoskodik, aminek a feltöltése kb. 3-4 órát vesz igénybe. A készülék árát a gyártó egyelőre nem közölte. Bővebb infók itt találhatók.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...