Kirabolták a boltot, 56 millió forintnyi Leica cuccnak kelt lába

Több mint 200 000 dollár, azaz körülbelül 56 millió forint összértékű Leica „csomagot” tulajdonítottak el egy Észak-Skóciai fotós boltból. Valószínűleg vérprofi gárda rámolta ki a Ffordes Photographic szaküzletét, hiszen ekkora értéket nem visz magával egy egyszerű besurranó, alkalmi tolvaj. Az eset még szeptember 26-án történt, amikor megszólalt az üzlet riasztója, de mire a rendőrség és a vállalkozás vezetősége kiértek a helyszínre, már csak hűlt helyét találták a rablóknak és a fotós eszközöknek. A tolvajok az egyik kirakati ablakot törték be, majd eltávolították a második, védelmi célt szolgáló ablaküveget is – így jutottak be az üzlethelyiségbe.

A zártláncú biztonsági kamera felvételeiből kiderült, milyen profin dolgoztak a rablók: nem csak a biztonsági üveg eltávolítása, hanem az időzítés is tökéletes munkára utal. Csupán tíz percre volt szüksége a csapatnak ahhoz, hogy kirámolja a bolt legértékesebb termékeket tároló vitrinjeit. Az összesen 12 vitrinből kilencet ürítettek ki – olyan eszközöket vittek el, amelyek sokat érnek és gyorsan eladhatók a feketepiacon. Az elkövetők valószínűleg már hetekkel ezelőtt elkezdhették a betörés tervezését; alaposságukat az is alátámasztja, hogy a környék utcalámpáit és az üzlet megvilágítását is kiiktatták az akció előtt. Az őrszem szerepkört is betöltő gépkocsit, amivel a tetthelyről elmenekültek, az üzlettől kb. 230 méterre parkolták le.

A rendőrségi vizsgálat jelenleg is gőzerővel zajlik, a biztonsági kamerák felvételeit szakértők elemzik. A rablásról készített videókat és fényképeket hamarosan közzé teszik, hogy bárki segíthessen lebuktatni az elkövetőket. Bár valószínűleg 12 órán belül már külföldre kerültek az eltulajdonított termékek, a Ffordes vezetősége azért még nem adta fel a reményt, hogy a drága szettnek legalább egy része előkerül. A bolt természetesen rendelkezik biztosítással, de a biztosító által kifizetésre kerülő összeg nem fedi teljesen a veszteségeket. Lentebb olvasható az ellopott eszközök teljes listája a sorozatszámokkal együtt, így bárki leellenőrizheti vásárlás előtt, hogy esetleg nem egy lopott Leica vázat/objektívet kínálnak neki. (Forrás: dpreview.com)

Az ellopott Leica felszerelés listája

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...