Az Adobe több szoftverét frissítette és újdonságokat jelentett be

Az Adobe Camera RAW új változatának bejelentésével egyidőben a szoftvergyártó cég egyéb programjaihoz is adott ki frissítést. Megújult a Photoshop CC (v20.0), a Lightroom CC (2.0) és a Lightroom Classic (8.0) – az előfizetők elvileg automatikusan megkapják ezeket a frissítéseket. A Premiere Pro 13-at is bemutatta az Adobe, ahol többek között megjelent a „selective color grading” funkció, a színmenedzsment kijelzőkhöz, az intelligens zajszűrés („intelligent audio cleanup”), a Premiere Rush CC projektek kezelése, a vektorgrafikus elemek szerkeszthetősége és átalakíthatósága, VR fejlesztések, fejlesztések az automatikus mentések terén stb.

Apropó Adobe Premiere Rush CC: ez a szoftver egy keresztplatformos, azaz különféle eszközök (PC, táblagép, okostelefon stb.) közti, leegyszerűsített videoszerkesztő alkalmazás, amivel felvehetjük, szerkeszthetjük és megoszthatjuk videóinkat. Eredetileg júniusban mutatta be az Adobe, de a véglegesített változat csak a napokban vált elérhetővé (szintén előfizetéses alapon).

Az Adobe újdonságait tálaló listának itt még nincs vége, ugyanis a szoftveresek bejelentették a teljes értékű Photoshop CC-t az Apple iPad-re! A Los Angelesi Adobe MAX 2018 rendezvényen a fejlesztők megmutatták az érdeklődőknek a programcsomag működését. A program kódja nagyjából ugyanaz, mint az asztali változaté, azonban a kezelőfelületet az érintőképernyővel való kezeléshez optimalizálták (nagyobb ikonok, letisztult UI). Természetesen az iPad-re írt Photoshop CC és az asztali PS CC a felhőn keresztül teljesen kompatibilis egymással, azaz a PC-n elkezdett projektet az iPad-en (és vice versa) folytathatjuk. Ehhez az Adobe szoftvermérnökeinek tovább kellett gondolniuk a PSD formátumot, amiből így született meg a keresztplatformos Cloud PSD formátum. Az iPad-re szánt Photoshop CC 2019-ben kerül majd a „boltokba”.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...