Canon EOS R pletykák: lesz 100 MP-es gép is?

Az elmúlt napokban összegyűlt egy pár érdekes pletyka a Canon EOS R rendszerét illetően, s gondoltam, összeszedem már nektek egy csokorba az összest, ne egyenként kelljen pársoros hírekbe foglalnom ezeket. A canonrumors.com oldal szerzője azt az információt kapta, hogy idén érkezik majd egy alacsonyabb besorolású, full frame szenzoros MILC váz, amin nem lesz az EOS R hátoldalán található M-Fn sáv. A fotós közösséget megosztó sáv egyébként nagy valószínűséggel nem fog eltűnni a következő EOS R fényképezőgépekről, de remélhetőleg a gyártó figyelembe veszi majd azokat az észrevételeket, amiket számos tesztelő megfogalmazott vele kapcsolatban. A belépő kategóriás EOS R-ről más információ nincs, szerintem nyár vége előtt ne számítsunk rá.

Ugyanaz a forrás írja, hogy az Imaging Resource által a Canon illetékeseivel folytatott interjú több érdekességre is rávilágít. Kiderült például, hogy a japánok nagyon komolyan veszik az EOS R rendszert és az RF objektíveket, 30 évre előre terveznek velük. Persze, emellett a Canon nem adja fel a dSLR ágazat termékeinek fejlesztését sem, a két rendszer (egyelőre) párhuzamosan fog „fejlődni”. A Canon embere azt is elmondta, hogy az EOS R rendszerben többféle modell megjelenése várható, többek között egy igazi profi gép is tervbe van véve. Ha visszaemlékszünk a 4K őrület kezdetére, a Canon kissé lekéste anno a vonatot, ám később is csak a profi, Cine sorozattal szállt fel a robogó szerelvényre. A 8K felbontás közeledtével ezt a hibát nem fogják még egyszer elkövetni, az EOS R rendszerben már szerepel egy 8K képes kamera az útitervben, amit valószínűleg majd a február végi CP+ szakkiállításon fogunk megismerni.

A harmadik pársoros szerint a Canon EOS R rendszerben lesz olyan fényképezőgép is, aminek beépített képstabilizációs rendszere és 100 MP-es felbontása lesz! A Canon gőzerővel fejleszti a szenzormozgatásos rendszerét, de az még nem készült el időben, hogy bekerüljön az EOS R vázba. Mivel a gyártó elkaszálta az EOS 5Ds/R utódját (aminek bejelentése egyébként már időszerű lenne), nagy valószínűséggel majd a MILC rendszerben érkezik az utód (ez lehet majd a 100 MP-es verziója az EOS R-nek). Azonban a nagyfelbontású vázra még várnunk kell, a forrás szerint 2020 előtt nem kapjuk meg.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...