Két új csúcskompaktot jelentett be a Panasonic: íme, az FZ1000 II és a TZ95!

A Panasonic szerencsére nem engedte el a kompakt fényképezőgépek iránt rajongók kezét, sőt, igazán minőségi darabokkal próbálja visszanyerni az elvesztett piaci részesedést az okostelefonoktól. A Lumix FZ1000 II egy szuperzoom, ami egy 16-szoros átfogású optika és egy 20 MP-es, 1”-os szenzor köré épül, míg a Lumix TZ95 egy utazózoom, ami ingzseb méretben kínál 30-szoros átfogású objektívet! Lássuk a részleteket!

Sajtóközlemény

Lumix FZ1000 II

Nagy teljesítményű és sokoldalú
Az új Lumix FZ1000 II mindent tud, amire szüksége lehet

A vadonatúj FZ1000 II egy minden alkalomnál bevethető fényképezőgép. A nagy méretű, 1 hüvelykes képérzékelővel és 16x optikai zoomos objektívvel rendelkező fényképezőgép a tökéletes bridge készülék a hobbi fotósok számára. A legkülönbözőbb helyzetekben is egyszerűen készíthet kiváló minőségű képeket, mert a legfejlettebb funkciók segítik a tökéletes kép megörökítését. Az FZ1000 II fényképezőgépre akkor is számíthat, ha fontos a gyorsaság, a 4K Fotó és Videó pedig még rugalmasabb használatot nyújt. Használja a szabadon elforgatható hátsó kijelzőt vagy a nagy felbontású élőképes keresőt (LVF) az önnek legjobban tetsző fotó megalkotásához.

Fő funkciók

Az FZ1000 II a legjobb funkciókkal rendelkezik, ami az ön által elképzelt fotókhoz szükséges

A fényképezőgép központi eleme a nagy méretű 1 hüvelykes, 20,1 megapixeles felbontású nagy fényérzékenységű MOS képérzékelő, amely kiváló jel/zaj arányának köszönhetően fényviszonyoktól függetlenül mindig tiszta fotókat képes készíteni. A 16x optikai zoom 25-400 mm fókusztávolságot nyújt (35 mm-es egyenérték), ami a tájképek és a távoli témák fényképezéséhez egyaránt tökéletes. Az f/2.8-4.0 rekesztartománnyal gyönyörű portrékat készíthet elmosódott háttérrel, az új f/11 minimum rekeszértékkel pedig részletgazdag tájképeket lőhet. További műszaki jellemzők:

• Villámgyors működés a körülbelül 0,09 másodperces Light Speed AF-fel (autofókusz), a rövid zárkéséssel.
• 12 kép/mp nagy sebességű sorozatfelvétel (AFS) és nagy sebességű 1/16000 mp-es elektronikus zárkioldási lehetőség.
• 5-tengelyes Hybrid OIS (optikai képstabilizátor) a kézremegés semlegesítéséhez, hogy bármilyen fókusztávolság mellett élesek maradjanak a képek.
• 440 kép készítésre elegendő akkumulátor üzemidő, és USB töltés akár útközben is.
• A Fotó Stílusok között megtalálható az új L.Monochrome D a még szebb és még dinamikusabb monokróm fotókhoz.

Kapja el a pillanatot 4K Fotóval

A Lumix elismert 4K Fotó funkciójával még a nehezebb fényképezési helyzetekben is elkaphatja a legjobb pillanatot. A megismételhetetlen témákat is lenyűgöző, 30 fps sebességgel örökítheti meg, hogy aztán később kiválaszthassa a legjobb fotót. Az újonnan hozzáadott automata jelölő (Auto Marking) funkció gyorsan és egyszerűen segít megtalálni a megfelelő képet.
A további izgalmas 4K funkciók között megtalálható még az utólagos fókuszálás (Post Focus), a fókuszsorozat (Focus Stacking) és a több kép egyesítésével elérhető „stromotion” hatás is.

Tökéletes külső

Az FZ1000 II ergonomikus külsejét a kényelmes fotózási élmény figyelembevételével tervezték meg. A nagy sebességű és rendkívüli pontosságú 0,39 hüvelykes OLED LVF (élőképes kereső) 2360K képpontos felbontással és 0,74x nagyítással rendelkezik. A kereső képe 20 mm-es távolságból is teljes egészében látható, így szemüveget viselő felhasználók számára is kényelmes. A 3,0 hüvelykes, 1250K képpontos szabadon elforgatható hátsó kijelző érintéssel vezérelhető és oldalra 180 fokban, felfelé és lefelé 270 fokban elforgatható, hogy bármilyen szögből lehessen képet készíteni. A felhasználóbarát kezelőfelület, beleértve az első és hátsó kettős tárcsarendszert és az összesen 13 darab funkciógombot minden fontos funkciót könnyen elérhetővé tesz.

Lumix TZ95

Nagy teljesítmény zsebre vágható méretben
Kerüljön közelebb az eseményekhez az új Lumix TZ95 fényképezőgéppel

Lehet a téma közel vagy távol a Panasonic népszerű TZ (Travel Zoom) sorozatának legújabb tagjával biztosan képes lesz lencsevégre kapni. A 30x optikai zoommal rendelkező, könnyen zsebre vágható fényképezőgép ideális útitárs. 20,3 megapixeles nagy felbontású képérzékelőjével és nagy sebességű 4K Fotó és Videó sorozatfelvételével, valamint további fantasztikus funkcióival a TZ95 mindig segítségére lesz, hogy megmaradjanak emlékeiben az élet legcsodálatosabb pillanatai. A dönthető hátsó kijelzővel és a vadonatúj nagy felbontású élőképes keresővel (LVF – Live View Finder) még egyszerűbben komponálhatja saját elképzelései szerint a képeket.

Fő funkciók

A Lumix TZ95 számos fejlett funkciót kínál, hogy mindig a legjobb képet hozhassa ki a pillanatból.

A 24 mm-es (35 mm-es egyenérték) ultraszéles-látószögű objektív tökéletesen használható tájképekhez, a 30x optikai zoommal pedig fantasztikus közelképek készíthetők a távolból. A Power O.I.S. optikai képstabilizátor a kézremegés semlegesítésével még erős zoomolásnál is megőrzi a képek élességét, a zoomkomponáló segéddel (Zoom Compose Assist) pedig mindig rajta maradhat a mozgó témán, még akkor is, amikor az alany kilép a látómezőből. További műszaki jellemzők:

• 1/2,3 hüvelykes Live MOS képérzékelő, 20,3 megapixeles felbontással
• Ultragyors auto fókusz és gyors sorozatfelvétel a mozgó alanyokhoz (AFS: 10 kép/mp, AFC: 5 kép/mp).
• RAW formátumú képek és manuális beállítás, vagy teljesen automatikus üzemmód a kezdő fotósoknak.
• 3,0 hüvelykes, 1040K képpontos, 180 fokban elforgatható statikus érintőkijelző, ami ideális a szelfikészítéshez.
• A 0,21 hüvelykes, 2330K képpont egyenértékű élőképes kereső (LVF) még több lehetőséget nyújt a képek megalkotásához.
• Engedje szabadon a kreativitását a 22 digitális szűrővel, amelyeket a panorámaképeknél is alkalmazhat.

Élvezze a 4K teljesítményét

A 4K Fotó funkcióval minden eddiginél egyszerűbben örökítheti meg a pillanatot. Ezzel az izgalmas technológiával 30 képkocka per másodperces sebességgel rögzítheti az elillanó élményeket, hogy aztán a legjobb képet 8 megapixeles JPEG fájlban menthesse el.
Az új automatikus jelölő funkció (Auto Marking) segít a legjobb kép kiválasztásában, hogy gyorsan és egyszerűen tudjon dönteni. A sorozatkomponálás (Sequence Composition) használatával pedig több képet egyesíthet a szokatlan „stromotion” hatás eléréséhez.
A szelfiket is feljavítja a 4K Fotó funkció, amellyel kiválasztható az a kép, amin mindenki mosolyog vagy a legjobban látszik egy mozgó háttér.

Mindig felkészülten

A beépített Bluetooth és Wi-Fi csatlakoztathatósággal bármikor könnyedén megoszthatja élményeit családtagjaival és barátaival. A BLE (Bluetooth Low Energy) adatátvitellel a képeket automatikusan átmásolhatja okostelefonjára vagy tabletjére, hogy megoszthassa azokat a közösségi oldalakon. A GPS-címke gondoskodik róla, hogy soha ne merüljenek feledésbe azok a különleges helyek, amelyeket meglátogatott. Ráadásul, miután a TZ95 fényképezőgépet csatlakoztatta az okostelefonjához vagy tabletjéhez távirányítással is tud képet készíteni, ami ideális megoldás a csoportos szelfikhez és a nyaralási képekhez.

A TZ95 hosszú akkumulátor üzemidőt biztosít, ami körülbelül 380 képre elegendő töltésenként, de ha mégis lemerülne a fényképezőgép, akkor akár USB csatlakozással is tölthető útközben, hogy mindig rá tudjon tölteni, bármerre is jár.

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...