Újjáéledt az ingatlanfotósok álma, íme, a Ricoh Theta Z1!

A Ricoh Imaging bejelentette legújabb 360°-os képet adó kameráját, a Theta Z1-et, ami az abszolút non-plus ultra ebben a kategóriában. A Theta Z1 lelke nem egy, hanem két 1”-os CMOS szenzor, amelyekkel 23 MP-es állóképeket és 4K felbontású, 30 kép/mp képfrissítésű mozgóképeket készít a rendszer. Mindkét lapka BSI, azaz hátsó megvilágítású, és a maximális érzékenységük ISO 6400.

Kép forrása: theta360.com

A Ricoh Theta Z1-ben egy teljesen új képalkotó algoritmus dolgozik, amivel immár HDR képeket is készíthetünk. Érdekessége a kamerának, hogy RAW fájlokat (Adobe DNG) is ment, tehát már nem csak a veszteségesen tömörített JPEG állományokra kell hagyatkoznunk. Lehetőségünk van csillagsávok fényképezésére („Interval Composite” mód), de akár képsorokat is készíthetünk, ahol ugyanazt a képet többféle beállítással rögzíti a rendszer.

Kép forrása: theta360.com

A 4K-s videókat négycsatornás mikrofon támogatja a megfelelő hangminőséggel, így nem csak a kép, hanem a hang is térbeli lesz. A gyártó frissítette az optikát is, aminek hatására csökkent a becsillanások, a szellemképek előfordulásának esélye, de kisebb mértékű lett a színhiba is. A továbbfejlesztett blendével F2.1, F3.5 és F5.6 rekeszértékek közül választhatunk. Újdonság a beépített, 3-tengelyes képstabilizátor, amit mozgóképek felvétele során is bevethetünk.

Kép forrása: theta360.com

A Theta Z1 a Theta gépcsaládtól megszokott külsőt kapta, azaz megmaradt a „nyeles” felépítés, ahol mindkét oldalon egy-egy optika kémleli a környezetet. A Theta Z1 egy 0,93”-os OLED kijelzővel lett gazdagabb, amin az aktuális beállításokat olvashatjuk le. Mivel a kamera Android rendszerre épül, lehetővé vált a beépülő modulok (plug-in) használata: az egyik ilyen modul az úgynevezett „Time-Shift Shooting”, aminek az a hatása, hogy eltünteti a képről a képet készítő embert.

Kép forrása: theta360.com

A Ricoh Theta Z1 fejlett tudásával magasra tette a lécet, így nem csoda, hogy ezt a szintet az ára is tükrözi: 1000 dollárért lesz „hamarosan” megvásárolható. Már alig várom, hogy tesztelhessem! (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...