A Samyang bejelentette két új, Canon RF bajonettes lencserendszerét

Egy korábbi pletykában már volt róla szó, hogy a Samyang „hamarosan” be fog jelenteni két új, a Canon RF foglalatra optimalizált manuális objektívet. Nos, elérkezett a nagy nap, megérkezett a Samyang 14 mm F2.8 RF és a Samyang 85 mm F1.4 RF! Lássuk a műszaki paramétereket!

Samyang 14 mm F2.8 RF:

A full frame méretű szenzorokat is maradéktalanul kirajzoló objektív tíz csoportba rendezve összesen 14 lencsetagot tartalmaz, melyek közt található 1 db aszférikus, 1 db H-aszférikus, 2 db ED és 3 db HR elem is. A frontlencse UMC bevonattal van ellátva, ami csökkenti a becsillanásokat és a szellemképeket; a 115,7 fokos látószögű optika legkisebb tárgytávja 28 cm, legnagyobb nagyítása 0,08-szoros. Az F22-ig szűkíthető blende írisze hat lamellából áll. A 800 grammos tömeghez 87 x 120,1 mm-es terjedelem társul.

Kép forrása: Samyang

Samyang 85 mm F1.4 RF:

Természetesen ez az objektív is kirajzolja a 35 mm-es képérzékelőket. Az összesen kilenc lencsetagot (köztük 1 db H-aszférikus elem) hét csoportba rendezték a mérnökök. A frontlencse UMC bevonattal van ellátva, ami csökkenti a becsillanásokat és a szellemképeket; a 28,3 fokos látószögű optika legkisebb tárgytávja kereken 1 méter, legnagyobb nagyítása 0,09-szeres. Az F22-ig szűkíthető blende írisze nyolc lamellából áll. A 730 grammos tömeghez 78 x 98,7 mm-es terjedelem társul. Az objektív szűrőmenetének átmérője 72 mm.

Kép forrása: Samyang

Mindkét termék szigetelt az időjárás viszontagságaival szemben. A Samyang 14 mm F2.8 RF csakúgy, mint a Samyang 85 mm F1.4 RF teljesen manuális vezérlésű, így nem csak az élességet, hanem a megfelelő rekeszértéket is a fotósnak kell kézzel beállítania. A gyártó egyelőre nem közölte a két újdonság árát.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...