Itt van a Panasonic legújabb m4/3-os szuper optikája!

Ekvivalens 20-50 mm-nek megfelelő látómezőt kínál a Leica DG Vario-Summilux 10-25 mm F1.7 ASPH (H-X1025), amit a japán gyártó a m4/3 rendszerhez fejlesztett. A konstans F1.7 kezdő fényértékű objektívnek nem csak a fotósok, hanem a filmkészítők, operatőrök is örülni fognak. Az objektív 12 csoportba rendezve összesen 17 lencsetagot tartalmaz, többek között három aszférikus és négy ED (extra-alacsony szórású) lencsét, amelyek hatékonyan csökkentik a tengely menti és a nagyításból eredő kromatikus aberrációt. A szférikus aberrációt és torzítást az aszférikus lencsék korrigálják.

„A maximum 240 fps képrátájú képérzékelővel való kompatibilitást biztosító motor rendkívül pontos és gyors autofókuszálást tesz lehetővé. Fontos megemlíteni, hogy az új objektív kiemelkedően teljesít videofelvételeknél. A belső fókuszmeghajtó rendszer által biztosított csendes működés mellett a fokozatmentes átmenetet biztosító rekeszgyűrű és a rekeszállítás micro-step meghajtója segítségével a fényképezőgép zökkenőmentesen alkalmazkodik a fényváltozáshoz zoomolás vagy svenkelés közben. Az optikai kialakítás páratlan baricentrikus stabilitást szavatol, ezzel zoomolás során minimalizálja a képeltolódást. A fókuszkuplungnak köszönhetően azonnal lehet váltani automata és manuális fókusz között és pontos manuális fókuszálást lehet elérni. A Leica DG Vario-Summilux 10-25 mm F1.7 ASPH objektív a videofelvételek terén is kimagaslóan teljesít, mert úgy tervezték, hogy filmezés közben elnyomja a nemkívánatos „focus breathing” hatást, azaz az élességállítás következtében megváltozó gyújtótávolság jelenségét, ami egy komoly hiba volt idáig a fényképezéshez tervezett cserélhető objektíveknél.

A por- és cseppálló kivitelnek köszönhetően mostoha körülmények között, akár mínusz 10 fokban is használható az objektív. A kilenc lamella lekerekített formát ad a rekesznek, amivel látványosan sima, gyönyörű hatást lehet elérni a defókuszált területeken nagy rekeszérték mellett. A szűrő átmérője 77 mm. A megbízható, fém bajonett hosszú élettartamot biztosít.” – olvasható még a sajtóközleményben. Ára várhatóan 1800 dollár körül alakul.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...